Mâncare de burtă cu miere și lapte bătut. O rețetă tradițională din Kenya

 Dumitrache Laura
.

Mâncare de burtă cu miere și lapte bătut. Rețeta tradițională din Kenya este cunoscută sub denumirea de matumbo și este folosită ca înlocuitor al cărnii prăjite de vită, în diverse rețete savuroase. Mâncarea de burtă cu miere şi lapte bătut este o tocăniță sățioasă și delicioasă. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mâncare de burtă cu miere și lapte bătut. Kenyanii folosesc deseori un ingredient comun în bucătăria tradițională. Matumbo este folosită ca înlocuitor al cărnii prăjite de vită, în numeroase rețete savuroase. Cu toate astea, unele rețete de matumbo pot fi prea piperate la gust.

Publicaţia kenyană Pulselive.co.ke a prezentat modul potrivit de a găti matumbo. Mâncarea de burtă cu miere şi lapte bătut este o supă groasă și delicioasă. Mierea și laptele bătut din această rețetă servește la îngroșarea supei.

Citește și: Rețetă de salată coleslaw cu varză, morcov, mere și sos de iaurt. Este sățioasă și taie pofta de dulce

Citește și:Rețetă de supă cremă de dovleac

Citește și:Rețeta de iahnie de fasole a măicuțelor din mănăstiri. Metoda secretă pentru o rețetă delicioasă

Citește și:Ce este stifado și cum se prepară

Mâncare de burtă cu miere și lapte bătut- Ingrediente

500 g de burtă de vită prefiartă;

1/2 cană de lapte bătut;

2 linguri de miere;

2 roșii mari;

1 ceapă mare;

1 lingură de pastă de tomate;

1 linguriță de sare;

2 linguri de ulei de gătit;

1 buchet de frunze coriandru;

1 ardei gras verde (opțional);

Sucul de la o lămâie (opțional);

1/2 cană de vin roșu sec (opțional);

Ardei iute (opțional).

Mod de preparare

Într-o cratiță se pune uleiul de gătit și se lasă la încins înainte de a se adăuga ceapa tocată. Apoi ceapa se prăjește timp de 15 secunde, înainte de a pune roșiile tocate. Se lasă roșiile și ceapa să se prăjească până când sunt bine gătite. Se adaugă pasta de tomate, sarea și se gătesc timp de 30 de secunde până la un minut. Ardei iute, usturoi, turmeric sunt alegeri foarte bune pentru această rețetă.

Se pune burta fiartă, se amestecă până când se combină bine și se lasă să fiarbă. Apoi se adaugă mierea și laptele bătut și se mai adaugă un sfert de cană de apă și lasă vasul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Se oprește focul și presare frunzele de coriandru tocate înainte de servire. Poftă bună!

Sursa foto: Canva


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton