Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Rețeta ideală pentru acest anotimp

.

Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Toamna este anotimpul în care dovleceii sunt la mare căutare și de asemenea, majoritatea legumelor de sezon, astfel că noi am pregătit astăzi pentru voi o rețetă delicioasă. Dacă ești în pană de idei și ai câteva roșii și câțiva dovlecei, poți face o mâncare cu adevărat gustoasă, care se prepară foarte repede. O să-ți cucerească papilele gustative!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dovleceii sunt la mare căutare, indiferent de luna în care ne aflăm, însă dacă locuiești în mediul rural, toamna te poți bucura de ei din plin. Dacă te-ai plictisit de rețetele clasice cu dovlecei, ce ai spune să încerci o mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi?

Citește și: Rețetă de zacuscă de dovlecei

Citește și: Rețetă de dovlecei murați

Citește și: Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Secretul pentru cel mai bun gust: „Tocăm afumătura și ceapa…'

Citește și: Rețeta de pizza a lui Sorin Bontea. Secretul unui blat pufos


Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Ingrediente

  • 1 kg de dovlecei fragezi
  • 1 ceapă medie
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 300 g roșii de vară coapte și aromate
  • 3-4 căței de usturoi
  • mărar verde tocat

Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Mod de preparare


Ei bine, deși pare o rețetă complicată, adevărul este că se face într-un timp record, astfel că nu vei petrecem mai multe de 30 de minute în bucătărie. Pentru început, curățăm dovleceii de coajă și îi spălăm. De asemenea, spălăm și roșiile și pregătim ceapa și usturoiul.

Tăiem dovleceii și roșiile în cubulețe, iar apoi tocăm mărunt și ceapa. Luăm o cratiță în care punem ceapa tocată împreună cu 2 linguri de ulei și un praf de sare. Călim ceapa la foc mic, sub capac, până s-a înmuiat și a devenit sticloasă, însă atenție să nu se rumenească. După, punem în cratiță cubulețele de dovlecel și încă un praf de sare. Amestecăm totul și punem din nou capacul peste cratiță.


Dovleceii se înabușă în suc propriu, nefiind nevoie de apă în plus, astfel că după 12-15 minute (la foc mic) dovleceii s-au înmuiat și putem adăuga roșiile tăiate. Amestecăm cu grijă ca să nu strivim dovleceii și îi lăsăm în continuare pe foc, amestecând din când în când.

În final, luăm cratița cu mâncare de dovlecei cu roșii de pe foc, adăugăm usturoiul zdrobit și mărarul tocat și mai condimentăm în funcție de gust. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics