Rețetă de mâncare de dovlecel cu usturoi. Preparatele cu dovlecei sunt la mare căutare în ultima perioadă. Este vară și ne dorim să consumăm preparate mai ușoare, iar rețetele cu dovlecei ne vin în ajutor. În cazul în care nu știați ce să mâncați la masa de prânz, rețeta de mâncare de dovlecel cu usturoi recomandată de noi este perfectă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de mâncare de dovlecel cu usturoi. Rețeta de mâncare de dovlecel cu usturoi este ideală pentru o masă de prânz copioasă. Nu aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente și se prepară și foarte ușor. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos, iar gustul vă va da cu siguranță pe spate.
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei cu smântână
Citește și: Rețetă de păstăi cu usturoi.Simplu și delicios
Citește și: Rețetă de creier pane.Ingredientele care dau savoare
Citește și: Rețetă de găluște cu prune.Li se spune și gomboți
Rețetă de mâncare de dovlecel cu usturoi – Ingrediente
– 3 dovlecei
– 2 morocvi
– 4 ciuperci albe
– 1 ceapă
– 2 căţei usturoi
– 3 roşioare cherry
– câteva fire pătrunjel
– 1 lingura ulei
– sare
Rețetă de mâncare de dovlecel cu usturoi – Mod de preparare
1. Pentru început, spălați și curățați morcovii și dovleceii.
2. Apoi, treci morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici și puneți la călit în cratița cu ulei împreună cu ceapa, pe care ați tăiat-o mărunt înainte.
3. Tăiați dovlceii cubulețe. După ce morcovii și ceapa s-au înmuiat, adăugați și cubulețe de dovlcel în cratiță pentru a-i căli.
4. Ulterior, după ce dovleceii s-au înmuiat, adăugați și ciupercile tăiate felii, usturoiul feliat și roșioarele tăiate în două sau în patru. Țineți mâncarea de dovlecel pe foc până în momentul în care se evaporă toată apa lăsată de ciuperci, potrivit retete.unica.ro.
5. Adăugați sare și piper după gust, amestecați și apoi, luați cratița de pe foc.
6. Presărați deasupra pătrunjelul pe care l-ați tocat mărunt.
Poftă bună!
Sursa Foto: shutterstock.com