Mâncare de vinete. Rețetă gustoasă și rece și caldă

 Lăstun Ana Maria
.

Rețeta de mâncare de vinete pe care v-am pregătit-o este excelentă pentru perioadele călduroase de vară, pentru că poate fi consumată rece. Așa este servită în Turcia, ca aperitiv. Noi, Românii, am actualizat-o și ne-am dat seama că e bună și încălzită.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Această rețetă de mâncare de vinete este foarte populară în Turcia, acolo fiind servită ca aperitiv. Are un gust foarte bun și rece și caldă, așa că putem pregăti o cantitate mai mare, ca să ne ajungă mai multe zile. În general, este combinată cu ouă ochi sau pâine prăjită, dar poate fi consumată în funcție de gust, cu orice vă poftește inima!

Citește și: Cordon bleu la cuptor. Rețetă simplă și sănătoasă

Citește și: Rețetă de supă de zarzavat. Se prepară ușor

Citește și: Rețetă de tort de biscuiți cu budincă, fără coacere

Citește și: Rețetă fasole bătută. Ieftină și delicioasă

Deși în mod normal nu conține carne, fiind un fel de ghiveci de legume, puteți pune în această mâncare de legume și pui, sau alt tip de carne, pentru a experimenta. Vine perioada legumelor proaspete, deci haideți să vedem care sunt ingredientele necesare.

Ingrediente rețetă mâncare de vinete

Pentru mâncărica de vinete vom avea nevoie de:

  • 2-3 vinete;
  • Zeama de la o lămâie;
  • 2 cepe medii, tocate cubulețe;
  • un ardei gras roșu mare; tocat cubulețe;
  • un ardei iute curățat de semințe și tocat mărunt (opțional);
  • 300 de grame de roșii decojite, tocate mărunt;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 130 ml. De ulei;
  • Condimente, după gust: fulgi de ardei iute, pudră de chilli, pătrunjel verde, sare, piper etc.

Mod de preparare mâncare de vinete

  1. Spălăm bine vinetele, le curățăm de coajă, și le punem într-un castron mare cu apă rece, în care dizolvăm o lingură de sare și zeama de la lămâie.
  2. Le lăsăm în castron aproximativ 30 de minute, având grijă să fie scufundate în apă. Astfel, prevenim oxidarea, iar sarea ajută la eliminarea gustului amar;
  3. După jumătate de oră, le presăm, pentru a le stoarce și le gătim la cuptor, tăiate cubulețe, la 180 de grade Celsius;
  4. După 25 de minute, vinetele vor fi gata;
  5. Cât timp ele se fac în cuptor, pregătim celelalte legume pe care le tăiem cubulețe;

Cât se lasă la fiert mâncarea de vinete

  1. Punem o tigaie cu ulei la încins și punem cepele, ardeii, usturoiul și roșiile la călit cam 15 minute;
  2. Asezonăm cu sare și după ce s-a format sosul adăugăm și vinetele deja coapte;
  3. Este important să amestecăm cu grijă, pentru a nu zdrobi legumele sau vinetele;
  4. Adăugăm aproximativ 100 ml. de apă fierbinte și lăsăm mâncarea de vinete pe foc 5-10 minute.
  5. O putem servi atât ca garnitură, cât și ca fel principal, cu pâine. Dacă doriți să adăugați și carne, faceți acest lucru când puneți și legumele la călit.

Mâncarea de vinete este gata, poftă bună!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton