Rețetă de mazăre cu carne de pui. Mâncarea de mazăre este una dintre preferata multuro dintre noi. În plus, este o rețetă care se prepară foarte ușor și pentru care aveți nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsinți în orice magazin.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de mazăre cu carne de pui. Această rețetă reprezintă masa de prânz perfectă. În plus, cu siguranță îi veți da pe spate pe cei care vor gusta din mâncarea de mazărea cu carne de pui preparată de dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Citește și: Plăcintă cu varză.Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Pilaf sârbesc.Rețetă delicioasă și foarte ușor de preparat
Rețetă de mazăre cu carne de pui – Ingrediente
– 1 piept de pui (se pot folosi aripioare, spinari sau ciocanele de pui)
– o ceapa mare
– 2 morcovi
– 2 ardei capia
– 150 g bulion
– 2 conserve de mazare prefiarta
– sare si piper
– condimente (cimbru, rozmarin, tarhon, busuioc)
Mod de preparare
1. Pentru început, tocați ceapa solzișori, iar morcovii și ardeii trebuie tăiați cubulețe.
2. După care, tăiați pieptul de pui tot cubulețe.
3. Într-o oală cu puțin ulei, căliți ceapa. După ce ceapa devine transparentă, adăugați morcovii și ardeii.
4. Lăsați totul pe foc timp de 4-5 minute, după care adăugați pieptul de pui și lăsați să se rumenească.
5. Ulterior, după ce carnea s-a rumenit, adăugați bulionul și amestecați. Apoi, puneți și mazărea, potrivit realitatea.net.
6. Turnați în oală apă până acoperiți totul și lăsați la foc mic, până ce carnea și mazărea sunt fierte.
7. Apoi, adăugați sare și piper și alte condimente după gust.
8. Pentru mazărea cu carne de pui puteți să faceți și un randaș dintr-o lingură de făină și puțină apă. Adăugați combinația în oală, amestecați și lăsați circa 10 minute.
Poftă bună!
Sursa Foto: pixabay