Medalioane de cartofi și broccoli. Un preparat culinar delicios și ușor de gătit. Te-ai plictisit de toate mâncărurile comune pe care oricine le poate prepara și vrei să îți delectezi papilele gustative cu un deliciu culinar? Ei bine, acum este momentul potrivit să încerci rețeta de medalioane de cartoficu broccoli. Nu doar că te vei îndrăgosti de savoarea și gustul inconfundabil, ci vei vrea să repeți experiența!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Când vine vorba despre cartofi, știm că sunt îngredientul principal în privința multor mâncăruri. De la ciorbă de cartofi la mâncărică de cartofi, cartofi franțuzești și până la medalioane de cartofi cu broccoli. Da! Cu cartofii poți face numeroase delicii culinare, astfel că dacă sunt și preferații tăi, azi este timpul să încerci un nou preparat.
Citește și: Rețetă de paste în sos de brânză cu verdețuri proaspete
Citește și: Rețetă de lacrimi de pui
Citește și: Cine este Natalia Nigai, concurentă Casa Iubirii sezonul 2. A participat și în primul sezon
Medalioanele de cartofi cu broccoli se fac mai ușor decât te-ai fi așteptat și ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care sigur le ai în casă. Iată de ce anume ai nevoie mai concret, dar și care sunt pașii pe care trebuie să-i respecți în prepararea mâncării.
Medalioane de cartofi și broccoli – Ingrediente
500 gr cartofi făinoși
150 gr buchețele broccoli
1 praz mic (cca 50 gr)
100 gr brânză tare (tip parmezan)
50 gr cașcaval moale
2 linguri smântână acra (fermentată; 15% grăsime)
1 ou mic
1 lingură ulei
sare, piper negru
Medalioane de cartofi și broccoli – Mod de preparare
Se curăță cartofii și se taie felii. Se pun la fiert în apa cu sare. Când sunt aproape fierți, se adaugă buchețelele de broccoli și se fierbe totul cu capac încă 5 minute. Între timp, se taie prazul în patru pe lungime și apoi se taie rondele fine. Se pune prazul în uleiul încins până se înmoaie foarte bine.
Se scoate broccoli într-o strecurătoare, se scurg bine și se pun buchetele pe masa de lucru.
Apoi, se scurg cartofii în strecurătoare și broccoli se toacă foarte mărunt cu un cuțit. Cartofii se pun într-un bol și se sfarmă bine cu o furculiță. Se adaugă prazul și broccoli tocat. Se condimentează cu sare și piper negru și se amesteca totul cu o furculiță. Adăugăm brânzeturile date pe răzătoare și se amesteca iar cu furculița. Se gustă amestecul de sare și lasă amestecul să se răcorească un pic.
Se bate oul cu smântână și se toarnă peste cartofi, amestecandu-se până la omogenizare. Se ung 4 inele de patiserie cu ulei. Se pun în tava cuptorului cu hârtie de copt și se umple cu amestecul de legume. Se coc la 180C timp de 30 minute, iar când sunt gata se lasă să se răcească până când se răstoarnă pe o farfurie. Poftă bună!
Sursă foto: Facebook / Instagram