Minitarte cu cremă de vanilie și fructe proaspete

.

Este un desert ușor de făcut și extrem de delicios, potrivit pentru vremea călduroasă de afară. Se țin la frigider pentru câteva ore și apoi se servesc reci, alături de o limonadă.

Este o închiere excelentă a oricărei mese. Pentru a face minitarte cu fructe proaspete ai nevoie de câteva ingrediente:


  • 15 coji de minitarte500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri amidon
  • zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 g zahar pudra
  • fructe proaspete: căpșuni, zmeură, afine, kiwi, coacăze, cireșe

Mod de preparare:

Într-o cratiță punem laptele la fiert. Într-un bol mixăm gălbenușurile cu zahărul, până s-a topit zahărul. Adăugăm amidonul și amestecăm. Când laptele dă să fiarbă, adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm continuu până se îngroașă.

Oprim focul, luăm oală de pe foc, adăugăm coajă de lămâie și zahărul vanilat, lăsăm să se răcească după care umplem tartele cu crema și ornăm cu fructe proaspete tăiate cubulețe.


Apoi lăsăm totul la frigider pentru minim 4 ore și servim. Poți pune câte o frunzuliță de mentă pe fiecare tartă.