Cine nu iubește pasca? Este la loc de cinste pe masa de Paște și dispare cât ai zice „pască'. Fie că faci rețeta clasică, ori pe cea fără aluat, sau îmbunătățești pasca și o faci cu ciocolată, acest desert va fi mereu unul aromat și delicios. Îți prezentăm o rețetă de pască cu stafide care te va cuceri definitiv.
Ingrediente
Pentru blat
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 100 g făină
- 50 ml ulei
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură
- 600 g brânză de vaci
- 150 g smântână
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 50 g griş
- 50 g făină
- 1 praf de sare
- esenţă de vanilie
- 125 g stafide
- 50 ml rom
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, apoi încorporezi zahărul vanilat, uleiul şi făina. La final, adaugi albuşurile cu mişcări uşoare de jos în sus.
Pui compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată, şi o dai la cuptor, la 170 °C, pentru 10 minute.
Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci cu smântâna, zahărul, ouăle, sarea, făina şi grişul. Adaugi esenţă de vanilie, după gust şi stafidele înmuiate în rom şi scurse. Scoţi blatul, pui compoziţia, o nivelezi şi dai din nou tava la cuptor pentru încă o oră. După ce s-a răcorit, decorezi pasca după imaginaţie.
Sursa foto: 123rf