Piure de cartofi cu spanac și leurdă. Rețeta de post, ideală pentru Postul Crăciunului! Pe data de 14 noiembrie a început Postul Crăciunului, astfel că numeroase persoane care țin tot postul au început să prepare fel și fel de delicii culinare. Totuși, dacă și tu te-ai săturat de toate rețelele clasice, ce ai spune să încerci acum una nouă? Este un curcubeu pe cerul gurii!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Piureul de cartofi este mereu o soluție în perioada Postului, când nu ai nimic gătit, însă de multe ori te saturi să repeți această mâncare, mai ales că nu-i poți pune ca și garnitură carne sau lactate. Acum însă, poți încerca rețeta de piure de cartofi cu spanac și leurdă.
Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente, care o să-ți cucerească papilele gustative. Piureul este preparat fără grăsime, astfel că poate fi meniul perfect și pentru masa de prânz, dar și pentru cină.
Citește și: Rețetă de Tyrosalată. Cremă de brânză cu specific grecesc
Citește și: Rețetă de poale-n brâu
Citește și: Anamaria Prodan are un nou iubit, după despărțirea de Flavius Nedelea: „Sunt fericită și mulțumită…'
Piure de cartofi cu spanac și leurdă – ingrediente
- Pentru piure de cartofi cu spanac și leurdă:
- 500 gr cartofi albi
- 1 linguriță sare
- 1 crenguță rozmarin
- 1 linguriță ierburi italiene
- 150 gr frunze de spanac
- 1 legătură leurdă
- Pentru sos:
- 400 gr sos de roșii
- 150 gr zacuscă de legume
- 1 legătură pătrunjel verde
Piure de cartofi cu spanac și leurdă – mod de preparare
Ei bine, deși pare o rețetă destul de complicată, adevărul este că se face mai ușor decât te așteptai. Ba mai mult, este și o rețetă de piure pe care sigur o vei mai face de acum înainte, mai ales în perioada posturilor. Să trecem la treabă!
Pentru început, curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Înlăturăm spuma care se formează când încep să fiarbă, iar între timp, ne ocupăm și de spanac. Într-o cratiță mică, punem puțină apă la fiert cu un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu și sare. Când apa fierbe, adăugăm frunzele de spanac și le opărim pentru 4-5 minute. Le scurgem și le tocăm franjuri, împreună cu frunzele de leurdă, clătite sub jet de apă rece.
Când cartofii sunt bine fierți, îi scurgem și îi pasăm adăugând și ierburile italiene. Amestecăm totul, mai precis piureul de cartofi și franjurile de spanac și leurdă, iar peste sos punem zacusca cu sosul de roșii și puțină supă de la cartofi și le fierbem împreună până când dă în clocot de câteva ori. Servim piureul de cartofi cu spanac și leurdă împreună cu sosul de roșii și zacuscă, presărat cu pătrunjel verde, tocat mărunt, fiind rețeta ideală pentru Postul Crăciunului. Poftă bună!
Sursă foto: Freepics