Piure de mazăre. Un fel de mâncare foarte sănătos, frumos colorat și care merge atât ca fel principal, alături de o salată, cât și ca garnitură alături de o friptură. Este plin de nutrienți și are un gust deosebit.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Mazărea conține cantități mari de coumestrol (un polifenol) care ne protejează sănătatea. Acesta se mai găsește în spanac, varză și fasole. Numeroșii compuși antioxidanți și anti-inflamatorii mențin vasele de sânge sănătoase. De asemena, conținutul ridicat de vitamina B1 și acid folic, B2, B3 si B6 reduce nivelului de homocisteina, un factor de risc pentru bolile de inimă.
Ingrediente pentru piure de mazăre:
- 1/2 kg mazare congelata
- 50g unt
- sare
- 4-5 linguri lapte sau 1 lingura smantana
Piure de mazăre. Mod de preparare:
Punem apa sa fiarba cu sare, cand clocoteste punem mazarea congelata.
Lasam sa fiarba , apoi o strecuram, adaugam untul, nucsoara.
Zdrobim bine, adaugand treptat lapte pana ajungem la consistenta dorita.
Doar o ceașcă de mazăre conține 44% din necesarul zilnic de vitamina K, vitamină ce ajută la ancorarea calciului în interiorul oaselor. De asemenea și vitaminele B ajută la prevenirea osteoporozei.
Atât mazărea congelată cât și cea din conserve au un conținut ridicat de sodiu (300-600 miligrame la suta de grame) datorită metodelor de procesare.
Pentru a o păstra la frigider, pune mazărea intr-o punga de hârtie, apoi într-o punga de plastic. Astfel, se poate păstra în frigider și până la 5 zile.