Pizza pe blat de lipie. Cea mai ieftină, rapidă și ușoară rețetă de pizza

.

Pizza pe blat de lipie. Vrei să faci cea mai ieftină, rapidă și ușoară rețetă de pizza? Atunci trebuie neapărat să încerci această variantă. Când vine vorba despre acest preparat culinar, unii țin cu strictețe cont de rețetele clasice, în timp ce alții preferă să inventeze tot felul de variante de pizza, considerând că doar cerul este limita când vine vorba despre imaginația în bucătărie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dacă ai mai multe ingrediente rămase prin frigider sau ai o poftă nebună de pizza, însă nu ai timp, nici chef, ca să prepari aluatul, atunci această variantă de salvează rapid! Este chiar o propunere mai sănătoasă decât cea clasică, fiindcă blatul de lipie conține mai puțin aluat decât blatul clasic. Așadar, pe lângă timpul economisit, dai bani mai puțini și ai grijă și de silueta ta.

Citește și: Rețetă de piadina. Lipie italiană cu prosciutto, brânză și roșii

Citește și: Rețetă de shaorma de post. Ușor de preparat!


Citește și: Rețetă de quesadilla. Gata în 30 de minute!

Citește și: Rețetă de Lahmacun, pizza turcească

Pizza pe blat de lipie – lista de ingrediente

Această listă de ingrediente pentru rețeta de pizza pe blat de lipie are câteva care sunt absolut necesare, dar restul se pot folosi după bunul plac, conform gusturilor proprii.

În primul rând, este nevoie neapărat de o lipie arăbească sau o lipie pentru tacos, puțin ulei de măsline, precum și de sosul de tomate. Restul ingredientelor pot fi oricare dintre cele menționate mai jos sau chiar și altele care nu sunt în această listă, dar care vă plac:

  • mozzarella
  • ardei gras
  • roșii
  • salam
  • cârnăciori
  • măsline
  • ceapă
  • ton
  • porumb
  • cașcaval
  • verdeață

Mod de preparare:

Rețeta de pizza pe blat de lipie este una foarte simplă. Se ia o tavă mai încăpătoare și se pune în ea o hârtie de copt. Așa te asiguri că pizza nu se va lipi de fundul tăvii. Se pune lipia, se unge bine cu sos de tomate, apoi se pun prima dată brânzeturile și legumele tocate (ceapă, ardei, roșii). Ulterior, poți completa cu restul de ingrediente după bunul plac. Poți face, dacă dorești, și o variantă doar cu legume.

Dacă adori pizza carnivora, poți face o reinterpretare a acesteia și să te joci cu ingredientele potrivite: salam, cârnați, ton, pastramă, mușchi afumat, etc. Persoanele care adoră lactatele, pot completa rețeta cu brânzeturile care le plac cel mai mult, iar cele care preferă picant, pot folosi un sos de roșii picant sau pot adăuga pe pizza ardei iuți tocați.


După ce ai aranjat toate ingredientele așa cum îți dorești, stropește pe deasupra cu puțin ulei de măsline și bagă tava la cuptor timp de 25 de minute la foc mediu, conform csid.ro.

În cazul în care ți se pare că o singură lipie nu poate susține destul de bine topping-ul sau ai niște ingrediente mai zemoase, atunci poți pune două lipii suprapuse, ca blat. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay