Plachie de pește la cuptor cu legume. Dacă cauți o rețetă de pește perfectă pentru masa de Florii, te ajutăm noi. Acest preparat este cât de poate de delicios și este gata și foarte repede. Nu va trebui să petreceți mult timp în bucătărie și îi va da pe spate chiar și pe cei mai mari mofturoși.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
O rețetă perfectă pentru zilele de sărbătoare. Peștele este un aliment preferat de foarte multă lume și unde mai pui la socoteală că este și foarte sănătos. În cazul în care nu v-ați decis ce rețetă cu pește vreți să pregătiți pentru Florii, puteți încerca propunerea noastră. Nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.
Plachie de pește la cuptor cu legume – Ingrediente
– 1,4 kg Crap fără cap
– 3 cepe
– 100ml ulei
– 100ml pastă de tomate
– 2g boia de ardei
– 100ml vin alb
– 3g usturoi
– 2g piper măcinat
– 4 foi de dafin
– 500g roșii proaspete
– 50g pătrunjel verde
– sare după gust
Citește și: Rețetă de pască din ciocolată.Desertul ideal pentru Paște
Citește și: Sarmale de post cu stafide și nuci.Rețetă simplă
Citește și: Rețetă de dob cu pui și legume.Se prepară rapid și ușor
Citește și: Ciorbă de praz cu cartofi și zeamă de varză.Rețetă de post
Plachie de pește la cuptor cu legume – Preparare
1. Mai întâi, trebuie să tai peștele în bucăți egale, să îl cureți și să îl speli bine.
2. După care, spală ceapa, usturoiul și pătrunjelul, apoi taie-le mărunt. Fierbe roșiile, decojește-le și taie-le cuburi, ca mai apoi să le amestecați cu pasta de roșii și cu 100 ml de apă.
3. Apoi, călește ceapa și adaugă amestecul de roșii. La scurt timp, pune boia, piper, foi de dafin, usturoi, un litru de apă fiartă și sare.
4. După fierberea fierberea sosului pentru un sfert de oră, adaugă peștele peste acest sos, acoperit cu legume și băgă totul la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade, potrivit spynews.ro.
Poftă bună!