Plăcintă cu dovleac. Rețeta originală

.

Cine nu adoră plăcinta cu dovleac? Este una dintre cele mai iubite plăcinte din România și orice gospodină știe să o prepare. Totuși, dacă nu știi să o prepari, notează această rețetă și fă-o pentru cei dragi pentru a le cuceri inimile. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și bună dispoziție.

Ingrediente pentru aluat:

  • Apă minerală 250 ml
  • Ulei 150 ml
  • Zahar 150 gr
  • Zeamă  de lămaie 1 lingurita
  • Praf de copt 1/2 lingurită
  • Faina 600gr
  • Esenta de vanilie 1 lingurita
  • Un praf sare
  • Dovleac placintar ras 1,5kg
  • Zahar 100 gr

Mod de preparare plăcintă cu dovleac:

Prepararea umpluturii pentru plăcintă cu dovleac: Spalati si curatati de coaja dovleacul placintar apoi dati-l prin razatoarea mare.Puneti dovleacul ras la calit intr-o tigaie impreună cu zahărul amestecand continuu. După cateva minute de călit, puneti compozitia deoparte la răcit.

Prepararea aluatului. Intr-un vas incăpător puneti apa minerala, uleiul, zahărul, zeama de lămaie, praful de copt, vanilia si praful de sare. Cerneti faina deasupra si amestecati bine toate ingredientele. Cand amestecul incepe sa se intareasca frămantati pană obtineti un aluat omogen si nelipicios.


Mod preparare: Adaugati faina daca este necesar. Puneti aluatul la rece pentru aproximativ 20-30 minute

Găluște cu prune – gomboți. Rețetă de post

 Impartiti aluatul in două părti egale. Intindeti o parte de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.

Asezati foaia intr-o tavă cu diametrul de 20/30 cm, tapetată cu hartie de copt. Intindeti uniform compozitia de dovleac pe toată suprafata foii.

Intindeti a doua foaie de aluat peste compozitie. Taiati marginile in exces.

Coacere plăcintă cu dovleac

Intepati cu furculita din loc in loc toata suprafata .Bagati placinta in cuptorul preincălzit la 180 grade si coaceti până devine aurie, aproximativ 40 de minute. Lasati placinta să se răcescă complet si apoi o portionati. Dupa preferinte, se poate pudra cu zahar. Va dorim pofta buna si spor la gatit reteta de placinta cu dovleac de post.

Sursa: https://www.delicatese.net/placinta-cu-dovleac-de-post/