Plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Rețeta pas cu pas

 Calin Maria Bianca
.

Plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Te-ai săturat de clasicele rețete de mâncare și vrei să îți delectezi papilele gustative cu un alt preparat, pe care nu l-ai mai încercat, dar despre care ai auzit numai laude? Ei bine, ce ai spune să încerci plăcinta cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Nu ai doar lista cu toate ingredientele, ci și modul de preparare pas cu pas!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

De-a lungul timpului, indiferent de sezon, Sorin Bontea și-a surprins fanii cu numeroase rețete pe paginile lui de socializare. Fie că este vorba despre desert, mâncare de post sau orice alt preparat culinar, el a oferit totul, de la ingrediente și până la ultimul pas din procesul de preparare a mâncării.

Citește și: Rețetă de sorbet de căpșuni cu busuioc

Citește și: Rețeta de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate a lui chef Sorin Bontea

Citește și: Jador a fost descalificat de la Survivor All Stars, după ce a încălcat regulamentul emisiunii: „A fugit în numele iubirii'. Câți bani a primit pentru săptămânile din concurs

Citește și: Tinu Vidaicu, soțul Roxanei Ionescu, a fost Dj la petrecerea de la Padina, unde a avut loc crima odioasă: „Antonia era foarte marcată, chiar plânsă. Cumva, deja ne așteptam să…'

Plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Ingrediente

  • 500 de ml de apă caldă
  • o lingură de zahăr
  • o linguriță de sare
  • 3 linguri de ulei
  • o lingură de oțet
  • 750-800 de grame de făină

Pentru compoziție ai nevoie de:

  • o jumătate de varză
  • 2 cepe
  • sare și piper
  • ulei

Plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Mod de preparare

Nu este o mâncare obișnuită, ci una cu care poți să-ți impresionezi musafirii, mai ales că Sorin Bontea a pregătit totul pas cu pas pentru a nu te încurca și a avea parte de impedimente. Nu mai ai scuze acum, așa că este momentul să te apuci de treabă!

Începem cu aluatul pentru că trebuie să îl las să se odihnească 30 de minute. Am aici 500 de ml de apă caldă. Punem prima dată apa, după care o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet. 750 de grame de făină. Pot fi și 800 pentru că este importantă și umiditatea pe care o aveți în făină. La început mixăm încet. Am să mai adaug făină. Eu folosesc pentru aluat în general făină 650. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, atunci este gata. Mai pun o lingură de ulei. Deja aluatul începe să nu mai lipească, înseamnă că este gata. Bag mâna puțin în făină și dau puțin pe margine ca să pot să iau tot. Am pus puțină făină în bol, pun și ulei și îl las să se odihnească pentru 30 de minute', a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Ei bine, cât timp aluatul se odihnește, în cele 30 de minute poți pregăti umplutura cu varză.

„Pun ulei în tigaie și lăsăm să se încingă. Punem ceapa. Deja a început să se încingă. Vreau să pun varza și nu vreau să o călesc foarte mult, vreau să rămână crocantă. Varza e aproape gata, trebuie doar să îi mai pun sare și piper. Varza e gata, o pun la răcit', a mai explicat bucătarul.

Secretul pentru o plăcintă cu varză 'ca la carte'

Sorin Bontea nu doar că a împărtășit cu fanii lui rețeta de plăcintă cu varză, ci a dezvăluit și care este secretul unei plăcinte cu varză 'ca la carte'. Mai concret, cel mai important pas este să faci foile foarte subțiri.

„Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea. Punem ulei la încins. Nu foarte mult, 3 linguri. Acum umplem plăcinta cu varză. Întindem bine. Acum iau din colț, întind puțin și aduc în mijloc.O împachetăm pe rotund. Asta este plăcinta, se simte varza când o pipăi și o punem la prăjit. Se vede pe margine că începe să se prăjească. O termin în cuptor. Bag plăcintele la cuptor la 180 de grade, 10-15 minute, până devin plăcintele crocante', a mai spus Sorin Bontea.

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton