Rețetă de plăcintă cu varză. În cazul în care doareați să le gătiți ceva special membrilor familiei, rețeta de plăcintă cu varză este perfectă. Nu aveți nevoie de un talent culinar aparte, ci doar de câteva ingrediente pe care le găsiți în orice magazin.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de plăcintă cu varză. Plăcinta cu varză este unul dintre cele mai gustoase preparate, iar rețeta propusă de noi se preparară foarte ușor. În plus, mai mult ca sigur îi veți da pe spate și pe micii mofturoși cu acest fel de mâncare. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
citește și: Pilaf sârbesc.Rețetă delicioasă și foarte ușor de preparat
Citește și: Dulceață de cireșe.Cea mai simplă rețetă
Rețetă de plăcintă cu varză – Ingrediente
Pentru aluat:
– 500 g făină
– 1 plic drojdie uscată
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita zahăr
– 250 ml apă călduţă
– 2 linguri ulei
Pentru umplutură
– 1 kg varză crudă
– 250 g jambon de porc
– 1 ceapă
– sare, piper
– ulei pentru uns tava
Rețetă de plăcintă cu varză – Mod de preparare
1. Pentru început, pregătiți aluatul. Amestecați
drojdia, sarea și zahărul și apoi adăugați 250 ml apă călduță.
2. Lăsați 10 minute drojdia să lucreze, după
care turnați-o în făină.
3. Amestecați totul și frământați timp de 5
minute, apoi adăugați o lingură de ulei și continuați să frământați.
4. După ce s-a încorporat prima lingură de ulei, mai adăugați încă una. Apoi, acoperiți aluatul și lăsați-l la crescut timp de o oră, potrivit retete.unica.ro.
5. Acum, urmează pregătirea umpluturii de varză.
Tocați mărunt varza și presărați puțină sare peste. După ce o frământați,
lăsați-o să stea asa timp de 5 minute.
6. După ce au trecut cele 5 minute, puteți să
stoarceți varza.
7. Puneți la călit ceapa, adăugați jambonul
tăiat cubuleţe şi, după ce acesta şi-a schimbat culoarea, adăugați varza și
piperul. Lăsați totul pe foc timp de 10 minute.
8. Apoi, luați aluatul și împărțiți-l în două.
Întindeți bucățile de aluat în două foi grosuțe. Așezați una în tava de copt,
pe care a-ți uns-o cu puțin ulei înainte. După aceea, puneți umplutura de varză
și acoperiți cu cea de-a doua foaie.
9. Plăcinta de varză trebuie să stea la cuptor
timp de 40 de minute.
Poftă bună!