Platouri de Revelion. Cele mai delicioase preparate

 Lupescu Anca
.

Revelionul se apropie cu pași repezi, așa că ți-am pregătit câteva rețete pentru a face platouri de Revelion delicioase și foarte arătoase. În noaptea dintre ani, masa trebuie să fie îmbelșugată ca să îți meargă bine tot anul. Și dacă tot e belșug, de ce să nu arate și frumos? Iată cum poți face platouri de Revelion cu foarte puține eforturi și multă creativitate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Îți propunem câteva rețete pentru care nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie. Printre ele se numără biluțe din brănză și somon, aperitiv din foietaj cu șuncă, ouă umplute cu brânză Cheddar, cârnăciori înveliți în bacon, rulou cu somon și cremă de brânză sau frigărui cu piept de pui ori chifteluțe de somon.

Platouri de Revelion. Idei delicioase de aperitive pentru noaptea dintre ani

Biluțe din somon afumat și cremă de brânză

  • 150 grame de somon afumat
  • 200 grame de cremă de brânză
  • câteva fire de ceapă verde (opțional)
  • nucă/merișoare/mărar/semințe de susan negru etc

Mod de preparare:

Tocăm mărunt somonul afumat.Amestecăm brânza cu somonul tocat. Tocăm nuca, fisticul, mărarul,merișoarele sau orice alte ingrediente care vi se par potrivite pentru a face asta. Cu ajutorul a 2 lingurițe luăm o cnatitate mică din compoziția de brânză și somon și formăm mici biluțe cam de mărimea unei nuci. 

Tăvălim fiecare biluță prin ce dorim, una prin mărar, alta prin nucă, alta prin susan, alta prin merișoare etc. În același timp, pe măsură ce aceste ingrediente se prind de biluțe ne va fi ușor să le medelăm ușor cu degetele și să le dăm forma de bilă.

Punem fiecare biluță întro hârtiuță pentru bomboane, așezăm pe un platou și dăm la rece până în momentul servirii.

Aperitiv din foietaj cu șuncă

  • 275 grame de aluat de foietaj
  • 8 felii de șuncă feliată
  • 3 lingurițe cu cu muștar
  • 1 ou bătut

Mod de preparare:

Întinde foaia de aluat și unge-o cu muștar, apoi așează feliile de șuncă pe toată suprafața. Rulează totul cât să obții o clătită mare, apoi taie cu cuțitul feliuțe, astfel încât să obții melcișori.

Pune melcișorii în tava cu hârtie de copt, unge cu ou bătut și dă la cuptor până se rumenesc.

Ouă umplute cu brânză Cheddar

  • 12 ouă
  • 2 linguri de brânză Cheddar rasă
  • 1/2 ceașcă de maioneză
  • 1 lingură de muștar
  • 4 felii de bacon

Mod de preparare:

Fierbe ouăle timp de 10-12 minute și toarnă apă rece peste ele până când ajung la temperatura camerei. Decojește-le cu grijă și taie-le în jumătăți.

DSCN14841DSCN14841

Într-o tigaie curată, prăjește baconul până când capătă o culoare maronie. Scurge-l pe șervetele uscate. Îndepărtează gălbenușurile și amestecă-le cu maioneză, muștar, brânza Cheddar și bucățele mărunte de bacon. Umple jumătățile de ouă cu acest amestec și răcește-le în frigider timp de câteva ore.

Poți decora ouăle umplute cu Cheddar și bacon cu câteva frunze de pătrunjel. Acestea se servesc reci, la antreu.

Platouri de Revelion. Idei delicioase de aperitive pentru noaptea dintre ani

Cârnăciori înveliți în bacon, la cuptor

  • cca 70 g zahăr brun
  • 450 g bacon, tăiat felii
  • câteva bucățele de cârnăciori afumați

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Învelește fiecare cârnăcior în câte o felie de bacon, prinde-o cu o scobitoare și pune-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a băga totul în cuptor, presară niște zahăr peste preparat. După 30-40 de minute, gustarea este gata.

Rulou cu somon și cremă de brânză

  • 1 pachet de cremă de brânză
  • 1 lingură mărar proaspăt și tocat sau o linguriță de mărar uscat
  • 4 foi de tortilla
  • un somon afumat, tăiat fin
  • 16 frunze de spanac
  • 16 felii de ardei gras roșu

Mod de preparare:

Amestecă mărarul cu crema de brânză. Pune câte 50 g din compoziție pe fiecare tortilla, apoi câte un sfert din somon. Acoperă cu 3-4 frunze de spanac și 4 felii de ardei roșu. Rulează foile de tortilla, strângându-le tare, și învelește-le în folie alimentară. Bagă-le în frigider pentru cel puțin 2 ore, dar nu mai mult de 24 de ore, înainte de servire.

Frigărui cu piept de pui

  • 4 buc. piept de pui fără os și piele, tăiat cubulețe
  • 450 g bacon feliat
  • cca 100 g sos de barbecue

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 130 de grade Celsius. Învelește fiecare cub de carne în câte o felie de bacon, prinde-l cu o scobitoare sau bețișor de frigărui și cufundă în sosul de barbecue. Bagă frigăruile în cuptor. După 20 de minute scoate tava, toarnă sos barbecue peste frigărui și bagă-le înapoi în cuptor, tot pentru 20 de minute.

Chifteluțe de somon la cuptor

  • 300 g file de somon
  • 1 ou
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • câteva fire ceapă verde
  • câteva fire pătrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare:

Mai întâi desfacem pielea de pe file dacă aceasta există apoi tăiem fileul în bucăți mai mici și le punem în vasul robotului de bucătărie. Pornim robotul și mărunțim carnea de somon. Nu îl mixăm mult fiindcă se va face pastă.   

Citește și: Ce dietă ține Anda Adam, la 40 de ani: „Mănânc ca să supraviețuiesc'/ INTERVIU

Citește și: Cum se înțelege Andreea Marin cu mama iubitului ei, Adrian Brâncoveanu: „Așa cum este într-o familie'

Citește și: Gheorghe Gheorghiu se însoară din nou, la 66 de ani! Cine e femeia care l-a făcut să spună adio burlăciei

Citește și: Jurnalistul Liviu Iancu a murit. Autorul romanului Xanax a făcut infarct

Adaugăm oul, usturoiul pisat, sarea, piperul, sosul de soia, ceapa și pătrunjelul tocate mărunt. Sare nu puneți foarte multă fiindcă și sosul de soia este sărat. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă. 

Cu mâinile unse cu puțin ulei de măsline modelăm chifteluțele și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Nu le faceți foarte mari fiindcă vor rămâne crude la mijloc.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton