Rețetă pentru prăjitura Albă ca Zăpada. Este una dintre cele mai cunoscute prăjituri. Nu doar că este perfectă pentru orice ocazie, dar este o prăjitură care îi impresionează de fiecare dată pe cei care o gustă. Să nu mai spunem că cei mici sunt înnebuniți după ea.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă pentru prăjitura Albă ca Zăpada. Prăjitura Albă ca Zăpada mai poartă denumirea și de Lămâiță. Toată lumea o adoră pentru gustul aromat, foile proaspete și crema delicioasă. Nu doar că este extrem de gustoasă, dar se prepară și foarte ușor.
Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă.Se separă singură în trei straturi
Citește și: Supă cremă de usturoi.Rețetă gustoasă
Citește și: Rețetă înghețată de casă.Ce ingrediente se folosesc
Citește și: Rețetă de negresă însiropată.Desert delicios
Rețetă pentru prăjitura Albă ca Zăpada – Ingrediente
Pentru 4 foi:
– 150 ml ulei
– 3 oua
-150 gr zahar
-1 plic amoniu stins in 10 ml otet
– un praf de sare
– faina cat cuprinde
Pentru cremă:
– 250 gr unt
– 100 gr amidon alimentar
– 300 ml lapte
– 2 oua
– 150 gr zahar
– zeama si coaja de la lamaie
Pentru decor:
zahar farin vanilat
Prăjitură Albă ca Zăpada – Mod de preparare
Crema petru prăjitura Albă ca Zăpada:
1. Se pune la fiert doar 250 ml de lapte;
2. Într-un bol, se amestecă zahărul, amidonul,
ouăle și 50 de ml de lapte;
3. Când laptele începe să fiarbă, se adaugă
amestecul și se mestecă bine până ce compoziția se îngroașe și fierbe în clocot;
4. Apoi, se ia oala de pe foc și se pune
compoziția într-un bol;
5. Când se răcește, se spumează împreuna cu
unt, zeama și coaja de la o lămâie.
Foile pentru prăjitura Albă ca Zăpada:
1. Într-un bol, se adaugă uleiul, zahăr, ouă,
amoniu stins in otet, praf de sare și se amestecă până se dizolvă zahărul;
2. Treptat, se adaugă făina până la obținerea
unei compoziții aproape vârtoasă, potrivită pentru a fi întinsă;
3. Foile se coc pe dosul tăvii. Luați tava, o
ungeți cu ulei și, după ce veți presăra un praf de făină, întindeți foaia. Marginile
se îndepărtează și se introduce în cuptorul preîncălzit;
4. Se lasă la copt cca 10 minute. După coacerea foilor, acestea se lasă la răcit, după preferință cu foaie de copt între ele, potrivit libertatea.ro.
Asamblare:
1. Umpleți foile cu crema pe care ați
preparat-o la început. Vor rezulta 4 foi și 3 straturi de cremă;
2. Așezați o tavă cu o greutate, pentru
uniformizare, și lăsați cca 10 min. După care, băgați prăjitura la frigider
până a doua zi.
3. Presărați zahăr farin pe deasupra și
proporționați prăjitura cum doriți.
Poftă bună!