Prăjitura Crăiasa Zăpezii cu cremă de vanilie. Rețeta ideală pentru sărbătorile de iarnă. Ei bine, sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, astfel că gospodinele se gândesc deja ce delicii să pregătească pentru masa de Crăciun de anul acesta. Dacă atunci când vine vorba despre deserturi nu mai ai idei și vrei să încerci ceva nou, trebuie neapărat să îți delectezi papilele gustative cu o porție din cea mai virală prăjitură, și anume Crăiasa Zăpezii!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cu siguranță toți cei care vor mâncă din această prăjitură te vor întreba despre rețetă, asta deoarece este un desert pe toate gusturile, care reușește să impresioneze chiar și cele mai 'mofturoase' persoane când vine vorba despre dulciurile făcute în casă.
Citește și: Rețete pentru masa de Crăciun
Citește și: Rețete de cocktail pentru Crăciun
Ei bine, este o prăjitură delicioasă, cu un gust unic, care se simte ca un curcubeu pe cerul gurii, însă trebuie să-i acorzi toată atenția ta, cât și timpul necesar, fiind nu se prepară atât de repede precum ai face o porție de clătite sau un chec.
Citește și: Rețetă de lasagna raw vegan cu legume proaspete, fără foc
Citește și: Rețetă de poale-n brâu
Prăjitura Crăiasa Zăpezii cu cremă de vanilie. Ingrediente
Blat:
- 5 buc albușuri
- 100 g făină
- 120 g zahăr tos
- 20 g nuca de cocoș
- 30 ml ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf sare
Cremă:
- 500 ml lapte
- 200 g ciocolată amăruie
- 80 g amidon de porumb
- 5 buc gălbenușuri
- 200 g unt împărțit în 2 boluri a câte 100 g
- 200 g zahăr tos
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf sare
Strat biscuiți:
- 16 buc biscuiți simpli
- lapte pentru însiropat biscuiții
Decorare
- 250 ml frișcă lichidă îndulcită
- nuca de cocos
Prăjitura Crăiasa Zăpezii cu cremă de vanilie. Mod de preparare
Pentru început se freacă gălbenușurile cu praful de sare, se pun apoi peste amidon și se adaugă aproximativ 100 ml lapte. Restul de lapte se pune într-o cratiță care este la foc mic spre mediu și se adugă zahărul. După ce s-a omogenizat bine compoziția cu gălbenușuri și laptele începe să fiarbă, adăugăm amestecul cu gălbenușuri în laptele cu zahăr, amestecând până când se va îngroșa și va capătă consistentă unei budinci. Când s-a închegat suficient, se ia cratița de pe foc și se pune esența de vanilie.
Se împarte compoziția în 2 boluri, dar nu cantități egale. În bolul în care ai mai mult, pune 100 g de unt și amestecă până când untul se topește. Adaugă ciocolată amăruie în celălalt bol și amestecă până când și ciocolată se topește în totalitate. După ce ambele creme sunt gata, se lasă să se răcească la temperatura camerei, acoperite cu folie alimentară direct pe crema pentru a nu se formă pojghița.
Acum, când cremele sunt gata și se răcesc, ne ocupăm de blat. Batem albușurile cu praful de sare, adăugăm zahărul treptat și amestecăm cu mixerul până când va fi o bezea tare și lucioasă. Punem esența de vanilie, uleiul treptat, iar când s-a omogenizat compoziție oprim mixerul. Încorporăm cu grijă nuca de cocos, făina și praful de copt, amestecând ușor cu mișcări ample de sus în jos.
Acum, când și compoziția pentru blat este gat, pregătim o tavă, timp în care cuptorul se preîncălzește. Folosim o tavă tapetata cu hârtie de copt, de 20/30 de cm, unde turnăm întreaga compoziție. Lăsăm totul la 170 C pentru aproximativ 20 de minute, iar când este gata, îl scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească.
În tot acest timp, mixăm cele două creme, aproximativ 2 minute fiecare. Când blatul s-a răcit, îl tăiem și îl însiropăm cu laptele, care este ușor cald. Punem apoi crema cu vanilie și ciocolată. Urmează stratul de biscuiți, după ce trecem fiecare bucată prin laptele ușor călduț. În final, trebuie să ai 3 rânduri a câte 4 biscuiți și pentru spațiile goale va trebui să tăi biscuiții în funcție de spațiul liber avut. Se adaugă încă un strat de cremă de vanilie, se pune frișca bătută, se nivelează frișcă și se ornează cu nucă de cocos. Poftă bună!
Sursă foto: Freepics