Rețetă de prăjitură cu gem și aluat răzuit. Desertul copilăriei pas cu pas

 Calin Maria Bianca
.

Prăjitură cu gem și aluat răzuit! Desertul copilăriei pas cu pas. Te-ai săturat de toate deserturile cumpărate și vrei să îți delectezi papilele gustative cu unul făcut chiar de tine, în propria bucătărie? Ei bine, este momentul potrivit să încerci rețeta de prăjitură cu gem și aluat răzuit. Poți alege ce gust vrei când vine vorba de gem, iar aluatul este unul care pur și simplu ți se topește în gură. Trebuie să-l încerci!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

E timpul să profiți de vremea rece de afară, perfectă pentru a te răsfăța alături de cei dragi la o porție de prăjitură cu gem. Noi am pregătit mai jos rețeta pas cu pas, dar și lista cu ingredientele de care ai nevoie. Spor la treabă!

Citește și: Rețeta de prăjitură cu glazură de ciocolată a bunicii Gherghina

Citește și: Rețetă de chec cu mere și scorțișoară

Citește și: Cine este Antoneta Galeș de la America Express 2023. Are o relație specială cu fiica ei, actrița Ada Galeș

Citește și: Cum a început povestea de iubire dintre Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu: „Am invitat-o la Viena. De aici a pornit totul…' / El era însurat, iar ea într-o relație

Prăjitură cu gem și aluat răzuit – rețetă. Ingrediente

  • două lingurițe de vanilie
  • o linguriță praf de copt
  • 700 g făină
  • 300 g gem
  • 4 ouă
  • 300 g margarină

Prăjitură cu gem și aluat răzuit. Mod de preparare

Ei bine, deși pare o rețetă complicată, adevărul este că se face destul de ușor și fără prea multă bătaie de cap. Mai concret, pentru început topim margarina și o amestecăm cu ouăle, zahărul și vanilia, obținând o compoziție omogenă. Apoi, cernem făina, o amestecăm cu praful de copt, și o adăugăm ușor, ușor în compoziția de ou făcută anterior.

Amestecăm, iar la un moment dat sesizăm că s-a îngroșat și devine un aluat bun de frământat. Îl frământăm, iar apoi îl împărțim în două bucăți, una dintre ele fiind puțin mai mare. Bucata cea mică de aluat o punem într-o folie și o păstrăm la rece timp de o oră, până când o să avem din nou nevoie de ea.

Între timp, ne folosim de bucata mare de aluat, pe care o întindem într-o foaie subțire și o așezăm cu grijă într-o tavă cu hârtie de copt. Adăugăm un strat generos de gem deasupra, cu gustul dorit, iar apoi scoatem aluatul rămas din frigider și îl dăm prin răzătoare. Presărăm peste gem aluatul răzuit, în forma în care ne dorim și băgăm tava la cuptorul preîncălzit pentru a se coace.

Lăsăm timp de 20-25 de minute la temperatura de 190-200 de grade, până când capătă o nuanță aurie, iar apoi o putem scoate din cuptor și servi alături de cei dragi nouă. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton