Prăjitură cu mere de post. Un desert simplu și bun

 Lupescu Anca
.

Vrei un desert de post simplu, rapid și bun? Prăjitura cu mere de post este ideală pentru tine. În plus, poți adapta rețeta și o poți face cu diverse fructe sau combinații de fructe, precum prune, caise, piersici sau nectarine. Indiferent de ce fructe alegi, această prăjitură va fi senzație.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Prăjitură cu mere de post. Ingrediente:

  • 200 g pulpa de mere, taiata in cubulete mici
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 160 g zahar
  • 120 ml ulei (de cocos)
  • 100 ml lapte migdale, cocos sau soia
  • 150 ml apa minerala
  • 330 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat (rasa)
Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol-potrivit). Se tapeteaza o forma de copt, de aprox. 30 x 20cm, cu hartie de copt. Merele taiate in cubulete se amesteca cu scortisoara si se lasa sa se macereze', pana cand e gata blatul.

Intr-un bol incapator, se amesteca zaharul cu uleiul si laptele vegetal (dupa preferinta). Puteti folosi ori un mixer, ori o lingura de lemn. Se toarna apa minerala (aveti nevoie de ceva carbogazos, pentru ca blatul sa devina pufos) si se amesteca scurt.

Separat, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul si se cern impreuna peste bolul cu ingredientele lichide. Se amesteca totul foarte bine, se adauga cubuletele de mere si se amesteca din nou: se rastoarna compozitia in tava si se niveleaza. Prajitura se coace cca. 30 de minute sau pana trece de testul scobitorii.

Se lasa la racit in forma, dupa care se taie in bucati potrivite:

Se pudreaza apoi fiecare bucata cu zahar pudră.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton