Rețetă prăjitură cu urdă. Ce desert poate fi mai gustos pe timp de vară dacă nu prăjitura cu urdă? Texturile sale fine și cremoase sunt pe gustul tuturor. Prăjitura este potrivită atât pentru a impresiona musafirii, cât și pentru un desert de zi cu zi.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Prăjitura cu urdă este unul dintre cele mai gustoase deserturi. Se prepară foarte simplu, în mai puțin de 60 de minute. Textura prăjiturii este una fină și cremoasă, numai bună de pus musafirilor pe masă.
Citește și: Prăjitură cu cireșe și brânză.
Citește și: Rețetă de mazăre scăzută.
Citește și: Mihai Onilă, totul despre iubita care l-a făcut să-și revină după drama pierderii fetiței:
Citește și: Margherita de la Clejani, trimisă în judecată!
Ingrediente – prăjitură cu urdă
Blat:
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 325 g făină
- 200 ml lapte
- 150 ml ulei
- 1 praf de copt
- o lingură cacao
Umplutura de urdă:
- 600 g urdă
- 3 ouă
- o lingură extract de vanilie
- 100 g zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
- esență de rom
- 50 g stafide, opțional
Mod de preparare – rețetă prăjitură cu urdă
Albușurile se mixează cu un praf de sare până devin spumă, apoi se adaugă zahărul și se mixează până când spuma lucește, conform bucataras.ro. Se adaugă gălbenușurile, apoi uleiul in fir subțire, ca la maioneză, mixând continuu.
Făina se amestecă cu praful de copt și cacaoa. În compoziția de albușuri se adaugă treptat câte 2-3 linguri de făină până se încorporează, apoi se pune și o parte din lapte și se mixează.
Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Separat, urda se mixează cu ouăle, zahărul și aromele. La final se adaugă coaja de lămâie, stafidele și se amestecă până se încorporează.
Umplutura se toarnă din loc în loc peste aluat și se dă la cuptor până trece testul scobitorii.
Sursa foto: bucataras.ro