Un desert răcoritor, ideal pentru vară, această prăjitură cu frișcă și căpșune se face extrem de ușor și este delicioasă. Mai mult, o poți face cu orice fruct de sezon: cireșe, piersici, caise, zmeură sau fructe de pădure diverse.
Pentru această prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat:
- 4 ouă întregi
- 4 linguri zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- esență vanilie
- 4-5 linguri făină
Pentru blat se bat întâi albușurile spumă tare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește și obținem o spumă tare. Adaugăm gălbenușurile și esența de vanilie. Renunțăm la mixer și adaugăm în ploaie făina amestecată cu praful de copt. Încoporăm cu o spatulă cu mișcări largi, astfel încât să nu se lase spuma.
Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și când panișpanul s-a rumenit deasupra îl scoatem și îl lăsăm la răcit.
Pentru cremă:
- 500 ml frișcă lichidă
- 300 g căpșuni
- 100 g zahăr pudră
- căpșuni pentru decor
Într-un bol mare bați frișca împreună cu zahărul și apoi adaugi căpșunele mărunțite. Amesteci bine și apoi așezi crema peste pandișpanul pe care l-am tăiat pe orizonatală. Punem cremă și deasupra, apoi ornăm cu căpșuni și lăsăm măcar 4 ore la rece.
Mai vrei o rețetă dulce? Încearcă dulceata de piersici!