Rețetă de vinete la borcan pentru iarnă. Ușor de preparat

.

Rețetă de vinete la borcan pentru iarnă. Gospodinele deja s-au apucat de treabă și au în plan să facă multe provizii pentru iarna care o să vină. Astfel, îți propunem astăzi o rețeta de vinete la borcan pentru iarnă. Încearcă-o și tu și nu o să îți pară rău.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de vinete la borcan pentru iarnă. Este neapărat să încerci această rețetă de vinete la borcan. Dacă an de an ai pregătit aceleași preparate, ei bine, este momentul să schimbi puțin. Trebuie să îți alegi următoarele ingrediente și să te pui la treabă.


Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Citește și: 3 rețete de post.Preparate rapid de gătit

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Rețetă de mâncare de vinete grecească. Ușor de gătit!

Rețetă de vinete de la borcan pentru iarnă. Ingrediente

  • 1 kg de vinete;
  • 1 kg de ardei gras;
  • 500 gr de morcov;
  • ardei iute – după gust;
  • 1 căpățână de usturoi;
  • mărar și pătrunjel;
  • 180-200 gr de ulei – pentru prăjit.
  • 1l de apă,
  • 1 lingură cu vârf de sare;
  • 1½ lingură de zahăr;
  • 100 ml de oțet 9%.

Rețetă de vinete la borcan pentru iarnă. Mod de preparare

  1. Se spală și se taie vinetele rondele de aproximativ un cm grosime. Se curăță ardeiul și se taie în bucăți mari. Ardeiul iute va fi tocat rondele, ustoriul felii, verdeața tocată cât mai mărut și morcovul va fi tăiat în fâșii.
  2. O să ai nevoit de un ceaun încăpător, în care vei pune ulei. Se adaugă morcovul și se lasă la prăjit pentru 2 minute. După ce ai lăsat timp de 2 minute, se scoate și se adaugă ardeiul. Se lasă pentru 2 minute. Repeți procedeul și adaugi vinetele, dar pe acestea le prăjești pentru 4 minute.
  3. Borcanele să fie curățate și spălate. În ele se vor adăuga următoarele- un strat de vinete, unul de verdeaţă, usturoi, morcov, verdeaţă, ardei gras, verdeaţă, usturoi, până se umple.
  4. Urmează să pui apa la fiert și se pune sarea și zahărul. Pentru 4 minute se lasă la fiert și apoi se adaugă oțetul. Lași timp de două minute la clocotit și apoi începi să torni în borcane.
  5. Într-o cratiță pui borcanele și apă caldă și le lași pentru aproximativ 15 minute. Ulterior, le vei întoarce cu capacul în jos și le vei lăsa pentru o zi.
  6. Se pun într-o cămară, unde nu ajung razele soarelui și unde este răcoare.

sursă foto- Pexeals