Rețeta „Amor Polenta'. Este un desert italian delicios. Dacă te-ai săturat de clasicele deserturi și vrei să încerci ceva nou, atunci acest preparat va reuși să fie pe placul tău și să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru „Amor Polenta', dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
„Amor Polenta’ este un desert italian, originar din regiunea Lombardia. Se pregătește din mălai și cu siguranță va reuși să te surprindă plăcut. Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos.
Citește și: Rețetă de aripioare în stil Buffalo și sos de brânză. Preparat din bucătăria americană
Citește și: Rețeta de tort „Cușma lui Guguță’ a Annei Lesko. Un desert delicios și rapid!
Rețeta „Amor Polenta’. Ingrediente
-250 g de mălai fin
-100 g de zahăr
-100 g de unt
-1 litru de lapte integral
-1 linguriță de esență de vanilie
-1 praf de sare
-opțional: 50 g de zahăr pudră
-opțional: coaja rasă de la o lămâie
-opțional: 100 g de nuci sau migdale mărunțite
Rețeta „Amor Polenta’. Mod de preparare
Într-o oală mare, toarnă laptele și pune-l la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă un vârf de sare și zahărul. Redu intensitatea focului și încorporează polenta treptat, amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloașelor. Continuă să amesteci până când polenta devine groasă și cremoasă. Este un proces care durează aproximativ 10-15 minute.
Când este complet gătită, adaugă untul și esența de vanilie, amestecând până când untul se topește complet, iar polenta devine fină și moale. Dacă vrei să adaugi o aromă suplimentară, poți pune coajă rasă de lămâie. Lasă amestecul pe foc încă 5 minute, pentru a se omogeniza bine.
Toarnă polenta într-o tavă mică sau în forme individuale și las-o să se răcească. Pe măsură ce se răcește, aceasta se va întări. După ce s-a răcit complet, decorează desertul cu nuci sau migdale mărunțite pentru a adăuga textură și un gust mai intens. Presară zahăr pudră deasupra pentru un aspect elegant.
Dacă îți dorești o textură mai cremoasă, poți încorpora puțină smântână sau ricotta în amestecul de polenta. De altfel, poți adăuga un strop de lichior de portocale sau rom, după preferință, pentru un gust mai pronunțat. Poftă bună!
Sursa foto: YouTube