Rețetă de ardei umpluți cu carne de pui

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de ardei umpluți cu carne de pui. Ardeii umpluți sunt populari în multe bucătării tradiționale din întreaga lume și reprezintă o opțiune apreciată de preparare a ardeilor grași sau kapia. În diverse regiuni, există variante ale acestei mâncări cu umpluturi diferite, adaptate la ingredientele și preferințele locale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ardei umpluți cu carne de pui. Ardeii umpluți sunt o mâncare tradițională și delicioasă, preparată din ardei (de obicei ardei grași sau ardei kapia) care sunt umpluți cu o compoziție de carne și orez sau cu alte tipuri de umpluturi, după preferințe. Această mâncare poate fi servită ca atare sau alături de diverse garnituri, cum ar fi mămăliga, cartofi sau orez. Iată o rețetă de ardei umpluți cu carne de pui, recomandată de unica.ro.

Rețetă de ardei umpluți cu carne de pui. Ingrediente

  • 15-16 ardei medii
  •  100 g orez (cu bobul lung, de preferat)
  •  500 g carne de pui tocată
  •  2 cepe
  •  1 ou
  •  mărar, piper, sare, cimbru – după gust
Pentru sos
  •  50 ml ulei
  •  3 cepe medii
  •  400 g piure de roșii (o conservă)
  •  busuioc proaspăt

Rețetă de ardei umpluți cu carne de pui. Mod de preparare

  1. Spală şi curăţă ardeii de seminţe și fă-le un căpăcel în zona codiței. Între timp, alege și spală orezul și toacă ceapa mărunt.
  2. Se pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Se amestecă bine compoziţia de carne.
  3.  Umple ardeii cu compoziția obținută și îi vei aranja într-o cratiţă, care poate fi introdusă mai târziu și la cuptor. Acoperă ardeii umpluți cu carne de pui cu apă călduţă şi lasă-i să fiarbă la foc potrivit.
  4. Pregătește sosul pentru rețeta de ardei umpluți cu carne de pui. Curăţă ceapa și taie-o solzişori. Pune-o la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, adaugă piureul de roşii. Amestecă încet să nu se prindă.
  5. Condimentează sosul cu sare, piper, busuioc după gust. Lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, mai bagă-i 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.
  6. Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână rece.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton