Această rețetă este perfectă pentru cei care iubesc mâncarea picantă. Aripioarele crocante și sosul de brânză se îmbină delicios, fiind o excelentă ocazie să-ți strângi prietenii la masă. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Buffalo, celebrul sos picant, a fost inventat în America. Aripioarele de pui crocante erau acoperite cu un amestec de unt topit, sos iute de ardei, oțet și condimente. Aceste aripioare, numite „Buffalo wings’, au devenit rapid un fel de mâncare reprezentativ pentru cultura americană. Rețeta poate varia în funcție de preferințele fiecăruia.
Citește și: Cum se prepară arancini, preparatul italienesc care te cucerește de la prima gustare
Citește și: Rețetă simplă de pâine fără frământare
Citește și: Cum prepară Majda Aboulumosha orezul cu lapte, în stil turcesc
Citește și: Ciorba de potroace, leacul perfect împotriva mahmurelii. Cum se prepară, după rețeta lui Radu Anton Roman
Rețetă de aripioare în stil Buffalo și sos de brânză – Ingrediente
1 kg aripi de pui
1 lingură sare de mare
25 g ulei de floarea-soarelui
1 cățel usturoi
1 lingură oțet
3 linguri pastă de ardei
1 lingură boia de ardei
100 g brânză gorgonzola
4 linguri smântână 20%
2 linguri maioneză
1 țelină apio
Rețetă de aripioare în stil Buffalo și sos de brânză – Mod de preparare
1. Puneți aripioarele de pui într-un bol și asezonați-le cu sare și o lingură de ulei. Amestecați bine pentru a le acoperi uniform și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți aripioarele timp de 30 de minute.
3. Într-un alt bol, topiți untul și adăugați usturoiul pisat, oțetul, pasta de ardei iute și boiaua de ardei dulce. Amestecați bine până se omogenizează.
4. După ce aripioarele sunt gata, scoateți-le din cuptor și turnați sosul de ardei iute deasupra lor. Amestecați-le bine pentru a se acoperi uniform cu sosul, potrivit bucataria.lidl.ro.
5. Introduceți din nou aripioarele la cuptor, tot la 180°C, și lăsați-le să se coacă încă 10 minute.
6. Pentru sosul de brânză, puneți brânza gorgonzola într-un bol și adăugați smântâna și maioneza. Amestecați bine până obțineți un sos cremos. La final, serviți aripioarele cu sosul de brânză alături, țelină apio sau bucăți de măr.
Sursa foto: Freepik