Rețetă de brioșe cu afine și smântână. Este un desert delicios, care cu siguranță va reuși să îți încânte papilele gustative și să te surpindă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de brioșe cu afine și smântână este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un desert cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi. Este un preparat potrivit pentru orice perioadă a anului.
Citește și: Reţetă autentică italiană de sos ragu alla bolognese
Citește și: Rețetă de zuppa inglese. Un delicios desert italian
Rețetă de brioșe cu afine și smântână. Ingrediente
-250 g de făină
-150 g de zahăr
-1 plic de praf de copt (aprox. 10 g)
-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
-un praf de sare
-2 ouă
-100 g de smântână la temperatura camerei
-80 ml de lapte
-100 g de unt topit
-1 linguriță de esență de vanilie
-150 g de afine proaspete sau congelate
-opțional: coaja rasă de la o lămâie
Rețetă de brioșe cu afine și smântână. Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Ungeți o tavă de brioșe cu ulei sau folosiți hârtii pentru brioșe.
Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Într-un alt bol, bateți ouăle cu smântâna, laptele, untul topit și esența de vanilie. Dacă doriți un gust mai intens, adăugați și coaja de lămâie.
Adăugați treptat amestecul de ingrediente umede peste cel uscat și amestecați ușor cu o spatulă sau un tel. Nu exagerați cu amestecatul, pentru a nu face brioșele prea tari. Compoziția ar trebui să fie destul de groasă.
Încorporați afinele ușor, având grijă să nu le zdrobiți. Dacă folosiți afine congelate, nu este necesar să le dezghețați înainte, dar le puteți trece prin puțină făină pentru a nu se scufunda complet în aluat.
Umpleți formele de brioșe cam 2/3 din capacitatea lor cu aluat. Coaceți brioșele timp de aproximativ 20 – 25 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea.
Lăsați brioșele să se răcească în tavă timp de câteva minute, apoi puneți-le pe un grătar pentru a se răci complet. Brioșele cu afine și smântână sunt gata de servit. Poftă bună!
Sursa foto: YouTube