Rețetă de brioșe cu afine și smântână

.

Rețetă de brioșe cu afine și smântână. Este un desert delicios, care cu siguranță va reuși să îți încânte papilele gustative și să te surpindă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de brioșe cu afine și smântână este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un desert cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi. Este un preparat potrivit pentru orice perioadă a anului.

Citește și: Reţetă autentică italiană de sos ragu alla bolognese

Citește și: Rețetă de zuppa inglese. Un delicios desert italian

Citește și: Speak, șocat de prețurile dintr-o stațiune de schi din Elveția, unde a fost împreună cu Ștefania: „Nu mai am bani! Am cumpărat 10 portocale cu 156 de lei. În 20 de minute am cheltuit 180 de euro…'

Citește și: Monica Tatoiu a aflat că mai are o soră mai mare decât ea: „Tata s-a iubit cu o fată, după aceea s-a întors în țară, n-au mai păstrat legătura'

Rețetă de brioșe cu afine și smântână. Ingrediente

-250 g de făină

-150 g de zahăr

-1 plic de praf de copt (aprox. 10 g)

-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

-un praf de sare

-2 ouă

-100 g de smântână la temperatura camerei

-80 ml de lapte

-100 g de unt topit

-1 linguriță de esență de vanilie

-150 g de afine proaspete sau congelate

-opțional: coaja rasă de la o lămâie

Rețetă de brioșe cu afine și smântână. Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Ungeți o tavă de brioșe cu ulei sau folosiți hârtii pentru brioșe.

Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Într-un alt bol, bateți ouăle cu smântâna, laptele, untul topit și esența de vanilie. Dacă doriți un gust mai intens, adăugați și coaja de lămâie.

Adăugați treptat amestecul de ingrediente umede peste cel uscat și amestecați ușor cu o spatulă sau un tel. Nu exagerați cu amestecatul, pentru a nu face brioșele prea tari. Compoziția ar trebui să fie destul de groasă.

Încorporați afinele ușor, având grijă să nu le zdrobiți. Dacă folosiți afine congelate, nu este necesar să le dezghețați înainte, dar le puteți trece prin puțină făină pentru a nu se scufunda complet în aluat.

Umpleți formele de brioșe cam 2/3 din capacitatea lor cu aluat. Coaceți brioșele timp de aproximativ 20 – 25 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea.

Lăsați brioșele să se răcească în tavă timp de câteva minute, apoi puneți-le pe un grătar pentru a se răci complet. Brioșele cu afine și smântână sunt gata de servit. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton