Rețetă Buturuga de Crăciun. Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert delicios, ideal pentru Sărbătorile de iarnă? Noi îți venim în ajutor cu o idee senzațională. Ce-i drept, Buturga de Crăciun, este o prăjitură franțuzească, cunoscută pentru savoare și delicatețea ei, fiind renumită în cele mai luxoase restaurante din Paris. Acum, o poți face chiar la tine acasă, mai ales că ai și un motiv bun: venirea Crăciunului!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Bûche de Noël sau Buturuga de Craciun este un desert frantuzesc, asociat cu sarbatoarea Craciunului. Nu, nu trebuie să călătorești până în Franța ca să-ți delectezi papilele gustative cu un astfel de deliciu. Tot ce trebuie să faci este foar să te asiguri că ai toate ingredientele necesare în casă și să urmărești modul de preparare pentru a ieși ‘ca la carte’.
Citește și: Rețeta de cozonac pufos cu nucă și rahat
Citește și: Rețetă plăcintă ‘Coroana', de Crăciun
Citește și: Emily Burghelea a ajuns pe perfuzii, la spital.Vedeta este însărcinată în al treilea trimestru
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că numeroase gospodine au dat deja startul pregătirilor de Crăciun. Totuși, deserturile rămân printre ultimele pregătiri, așa că ar fi o idee bună ca lângă renumitul cozonac care nu lipsește de pe masă, să îți încânți familia sau musafirIi cu ‘Buturuga de Crăciun’. Suntem siguri că o să fie una dintre rețetele preferate, pe care cu siguranță o să o treci în agenda din bucătăria ta.
Rețetă Buturuga de Crăciun – Ingrediente
100 gr făină
100 gr zahăr
5 ouă
1 esență de vanilie
Crema:
100 gr zahăr pudră
½ ceașcă apă
3 gălbenușuri
250 gr unt la temperatura camerei
100 gr ciocolată neagră
2 ml extras de cafea sau esență de migdale
Opțional: 2 lingurițe cacao
Rețetă Buturuga de Crăciun – Mod de preparare
Ai nevoie de câteva ingrediente, iar apoi tot ceea ce faci este să urmezi modul de preparare prezentat chiar de către noi. În primul rând, se bat 4 gălbenușuri cu zahărul și cu esență de vanilie, până când au o consistentă cremoasa. Se adaugă un ou întreg, se amestecă bine câteva minute și se adaugă făină în ploaie.
Într-un alt bol, se bat albușurile spumă, iar apoi se incorporează ușor peste crema de gălbenușuri. Se pune hârtia de copt în tavă, se unge cu unt și se toarnă compoziția obținută . Se coace la o temperatura de 200 C timp de 10 minute. Între timp, ne ocupăm de prepararea cremei.
Cum se prepară crema:
Se pune apă pe foc, se toarnă zahărul și se lasă să se dizolve. Se toarnă siropul cald peste gălbenușuri și se amestecă telul, până când se răcește compoziția. Se adaugă untul moale și se freacă până se obține o crema omogenă. Se împarte crema în două.
Într-o parte se toarnă esență de cafea sau de migdale, iar în cealaltă ciocolata, care se topește cu puțină apă la bain-marie. Pestea blatul răcit, se întinde crema cu esență de cafea, se rulează pe lungime, se acoperă ruladă cu crema de ciocolată, iar cu o furculița se trasează linii care să imite scoarță copacului.
Se lasă la rece, iar așa s-a creat efectul de buturugă. Acum, tot ce vă rămâne de făcut este să o ornați după bunul plac în spiritul Crăciunului și să o serviți alături de toți cei dragi.
Sursă foto: Facebook