Preparatele din carne de porc sunt preferatele românilor și nu lipsesc de pe masa de Crăciun. În rândurile de mai jos, vă împărtășim o rețeță tradițională din Moldova, pentru a obține cârnați suculenți și gustoși. Regăsiți toate ingredientele necesare, dar modul de preprare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Preparatele din porc sunt asociate, adesea, cu perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit tradiției românești, pe 20 decembrie are loc „Ignatul’ sau ziua sacrificării porcului de Crăciun, apoi gospodinele se ocupă de specialitățile tradiționale. Cârnații se numără printre produsele favorite ale românilor, așa că vă recomandăm o rețetă din Moldova, ușor de făcut și explicată pas cu pas.
Citește și: Rețeta de murături a Ancăi Țurcașiu
Citește și: Rețetă de poale-n brâu
Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe
Citește și: Rețetă de Tyrosalată. Cremă de brânză cu specific grecesc
Rețetă de cârnați de casă – Ingrediente
1,5 kg carne de porc
300 g slănină afumată
10 căței de usturoi
sare
piper
ienibahar
cimbru
boia dulce
boia iute
250-300 ml supă de oase
intestine de porc
Rețetă de cârnați de casă – Mod de preparare
1. Carnea și slănina afumată se dau prin mașina de tocat. În compoziția obținută, adăugați usturoiul curățat și mărunțit.
2. În această etapă, adăugați câte o lingură din toate condimentele de mai sus și sare după preferințe.
3. Amestecați bine compoziția, iar la final, adăugați supa de oase.
4. Ultimul pas este umplerea cârnaților. Înainte de a folosi intenstinele de porc, este recomandat să le lăsați, cel puțin jumătate de oră, în apă rece cu oțet, potrivit ego.ro.
5. Pentru umplerea intestinelor aveți nevoie de un aparat de făcut cârnați sau mașina de tocat carne, căreia i se adaugă accesoriul pentru cârnați.
6. Pe măsură ce umpleți cârnații, aveți grijă să-i înțepați din loc în loc, cu ajutorul unui ac, pentru a scoate aerul.
7. După câteva ore în care lăsați cârnații la scurs, aceștia se pot afuma. Preparatul se păstrează la congelator.
Sursa foto: Freepik