Rețetă de cârnați de casă. Un preparat tradițional din Moldova

.

Preparatele din carne de porc sunt preferatele românilor și nu lipsesc de pe masa de Crăciun. În rândurile de mai jos, vă împărtășim o rețeță tradițională din Moldova, pentru a obține cârnați suculenți și gustoși. Regăsiți toate ingredientele necesare, dar modul de preprare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Preparatele din porc sunt asociate, adesea, cu perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit tradiției românești, pe 20 decembrie are loc „Ignatul’ sau ziua sacrificării porcului de Crăciun, apoi gospodinele se ocupă de specialitățile tradiționale. Cârnații se numără printre produsele favorite ale românilor, așa că vă recomandăm o rețetă din Moldova, ușor de făcut și explicată pas cu pas.

Citește și: Rețeta de murături a Ancăi Țurcașiu

Citește și: Rețetă de poale-n brâu


Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe

Citește și: Rețetă de Tyrosalată. Cremă de brânză cu specific grecesc

Rețetă de cârnați de casă – Ingrediente

1,5 kg carne de porc

300 g slănină afumată

10 căței de usturoi

sare

piper

ienibahar

cimbru

boia dulce

boia iute

250-300 ml supă de oase

intestine de porc

Rețetă de cârnați de casă – Mod de preparare

1. Carnea și slănina afumată se dau prin mașina de tocat. În compoziția obținută, adăugați usturoiul curățat și mărunțit.

2. În această etapă, adăugați câte o lingură din toate condimentele de mai sus și sare după preferințe.

3. Amestecați bine compoziția, iar la final, adăugați supa de oase.

4. Ultimul pas este umplerea cârnaților. Înainte de a folosi intenstinele de porc, este recomandat să le lăsați, cel puțin jumătate de oră, în apă rece cu oțet, potrivit ego.ro.


5. Pentru umplerea intestinelor aveți nevoie de un aparat de făcut cârnați sau mașina de tocat carne, căreia i se adaugă accesoriul pentru cârnați.

6. Pe măsură ce umpleți cârnații, aveți grijă să-i înțepați din loc în loc, cu ajutorul unui ac, pentru a scoate aerul.

7. După câteva ore în care lăsați cârnații la scurs, aceștia se pot afuma. Preparatul se păstrează la congelator.

Sursa foto: Freepik