Rețetă de cârnați cu trufe. Este un preparat perfect pentru masa de Crăciun a românilor și o adevărată delicatesă. Este o delicatesă care se pregătește în Bucovina. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această mâncare, dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Dacă nu vrei să pregătești pentru Crăciun cârnați obișnuiți și îți dorești să încerci ceva nou, atunci pregătește rețeta de cârnați cu trufe. Este un preparat delicios și cu siguranță vei reuși să-i surprinzi pe invitați cu el. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar gustul este unul deosebit din toate punctele de vedere.
Citește și: Crema de fistic – cum să o faci acasă
Citește și: Rețetă de cuib de viespi. Un desert savuros, perfect pentru Crăciun
Rețetă de cârnați cu trufe. Ingrediente
-1 kg de carne de porc sau amestec de porc și vită
-100 g de trufe – aici se pot lua trufe proaspete sau se poate alege uleiul de trufe
-150 g de slănină sau bacon
-30-40 g de sare
-opțional: 3-4 căței de usturoi
-5-10 g de piper negru măcinat
-opțional: 1 pahar de vin alb
-opțional: 1 linguriță de cimbru uscat
-1 membrană naturală de cârnați
Rețetă de cârnați cu trufe. Mod de preparare
Taie carnea de porc și slănina în bucăți mici, apoi trece-le prin mașina de tocat pentru a obține un amestec uniform.
Dacă folosești trufe proaspete, spală-le cu grijă și taie-le în felii subțiri sau răzuiește-le pentru a intensifica aroma. În cazul uleiului de trufe, acesta se adaugă ulterior în compoziție, pentru a-și păstra aroma delicioasă.
Într-un bol mare, combină carnea și slănina tocate cu sare, piper, usturoi zdrobit, cimbru și alte condimente preferate. Adaugă și trufele sau uleiul de trufe, având grijă ca trufele proaspete să fie adăugate la final, pentru a nu pierde din intensitatea aromei.
Umple membrana naturală de cârnați cu amestecul obținut, apoi leagă capetele cârnaților cu sfoară subțire. Aceștia pot fi fierți, afumați sau prăjiți, în funcție de preferințe. Cârnații cu trufe sunt gata de servit. Poftă bună!
Cum se mai pot pregăti cârnații cu trufe
Mihai Robu, culegător de trufe, a explicat cum se pot pregăti cârnații cu trufe. Acest preparat este o delicatesă din Bucovina și a devenit ultima fiţă din meniul sărbătorilor de iarnă.
„Astăzi facem cârnat de black angus cu untură de mangaliţă şi cu trufe negre din Bucovina. Prima dată punem trufa în untură pentru a se aromatiza. Vom folosi o vită în care vom adauga untură aromatizată cu trufe. De principiu se pune cam 10% trufă. Pe cei aromatizaţi îi vom lăsa foarte puţin să prindă puţin iz de fum, după care îi vom pune a zvântat într-o cameră cu ventilaţie, unde ei vor rămâne cruzi uscaţi astfel încât aroma trufei să se se distrugă', a explicat culegătorul de trufe pentru observatornews.ro.
Sursa foto: YouTube