Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi. Cartofii copți sunt o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru alimentația ta, cu numeroase beneficii. Cartofii copți păstrează fibrele naturale ale cartofilor, contribuind la menținerea sănătății sistemului digestiv și a senzației de sațietate.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi. Cartofii copți au o lungă tradiție culinară în multe culturi din întreaga lume. Ei fac parte din bucătăria tradițională a multor țări și sunt pregătiți în diverse moduri. În multe țări din Europa, cartofii copti sunt o garnitură populară pentru diverse feluri de mâncare.
Tradițiile legate de cartofii copți variază de la o țară la alta și de la o regiune la alta, și aceștia pot fi pregătiți în diferite moduri, folosind diverse condimente și ingrediente pentru a le da gusturi și arome unice.
Citește și: Claudia Pavel și tatăl fiului ei, Noah, au făcut pace după 10 ani. Cum s-au afișat cei doi împreună
Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi. Ingrediente
- 20 cartofi medii
- 80 g unt
- 50 ml ulei
- sare
- 1-2 frunze de dafin
- piper negru
- 1 usturoi
Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi. Mod de preparare
- Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert cu o frunză, două de dafin și puțină sare.
- Fierbem până sunt aproape gata, scurgem bine de apă, turnăm peste cartofi ulei aromat sau ulei de măsline ori de floarea-soarelui și le amestecăm.
- Punem cartofii pe o tavă așternută cu hârtie pentru copt sau folie de aluminiu și îi apăsăm cu pasator de cartofi sau cu un cuțit lat.
- Presărăm sare și piper negru după gust și pe fiecare cartof punem câte o bucățică de unt, aproximativ în centru.
- Apoi se pun la cuptor, mai aproape de foc sau în regim grill 220C, pentru aproximativ 5-15 minute, până se rumenesc frumos.
- Scoatem tava cu cartofi din cuptor, apoi, pe fiecare cartof presărăm și usturoiul pisat, după gust.
- Apoi fire mărar sau pătrunjel, sau ambele verdețuri, presărate pe fiecare cartof, cum preferați.
- La final se poate adăuga și puțin cașcaval peste cartofi, dacă se dorește. Cașcavalul poate fi presărat și înainte de introducerea la cuptor a cartofilor.
FOTO: Pixabay
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik