Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi

.

Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi. Cartofii copți sunt o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru alimentația ta, cu numeroase beneficii. Cartofii copți păstrează fibrele naturale ale cartofilor, contribuind la menținerea sănătății sistemului digestiv și a senzației de sațietate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi. Cartofii copți au o lungă tradiție culinară în multe culturi din întreaga lume. Ei fac parte din bucătăria tradițională a multor țări și sunt pregătiți în diverse moduri. În multe țări din Europa, cartofii copti sunt o garnitură populară pentru diverse feluri de mâncare.

Tradițiile legate de cartofii copți variază de la o țară la alta și de la o regiune la alta, și aceștia pot fi pregătiți în diferite moduri, folosind diverse condimente și ingrediente pentru a le da gusturi și arome unice.


Citește și: Ce decizie a luat Oana Roman în privința relației cu fiica sa, după despărțirea de Marius Elisei: „Dacă aștepți până la 20 de ani, ai pierdut trenul'

Citește și: Claudia Pavel și tatăl fiului ei, Noah, au făcut pace după 10 ani. Cum s-au afișat cei doi împreună

Citește și: Căsătoriți de 5 ani, Diana Dumitrescu și soțul ei nu mai dorm împreună: „Lucrurile nu mai merg în același ritm. Problema a fost că…'

Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi. Ingrediente

  • 20 cartofi medii
  • 80 g unt
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1-2 frunze de dafin
  • piper negru
  • 1 usturoi

Rețeta de cartofi copți cu unt și usturoi. Mod de preparare

  1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert cu o frunză, două de dafin și puțină sare.
  2. Fierbem până sunt aproape gata, scurgem bine de apă, turnăm peste cartofi ulei aromat sau ulei de măsline ori de floarea-soarelui și le amestecăm.
  3. Punem cartofii pe o tavă așternută cu hârtie pentru copt sau folie de aluminiu și îi apăsăm cu pasator de cartofi sau cu un cuțit lat.
  4. Presărăm sare și piper negru după gust și pe fiecare cartof punem câte o bucățică de unt, aproximativ în centru.
  5. Apoi se pun la cuptor, mai aproape de foc sau în regim grill 220C, pentru aproximativ 5-15 minute, până se rumenesc frumos.
  6. Scoatem tava cu cartofi din cuptor, apoi, pe fiecare cartof presărăm și usturoiul pisat, după gust.
  7. Apoi fire mărar sau pătrunjel, sau ambele verdețuri, presărate pe fiecare cartof, cum preferați.
  8. La final se poate adăuga și puțin cașcaval peste cartofi, dacă se dorește. Cașcavalul poate fi presărat și înainte de introducerea la cuptor a cartofilor.

FOTO: Pixabay