Rețetă de cartofi prăjiți din mămăligă

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de cartofi prăjiți din mămăligă. Cartofii prăjiți reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare, însă, din păcate, sunt și bogați în calorii. O variantă mai sănătoasă a acestui preparat o reprezintă așa-zișii cartofi prăjiți din mămăligă. Se prepară simplu, nu conțin gluten și sunt mai pritenoși cu silueta.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cartofi prăjiți din mămăligă. Cartofii prăjiți din mămăligă sunt o alternativa mai sănătoasă a cartofi prăjiți Iată o reţetă foarte gustoasă, la cuptor, condimentată și stropită cu ulei. Făina de porumb, mălaiul, conține fibre alimentare, care sunt importante pentru sănătatea digestivă. Fibrele contribuie la menținerea sănătății intestinale și la reglarea tranzitului intestinal. Iată o rețetă delicioasă de cartofi prăjiți din mămăligă, potrivit csid.ro.

Citește și: „Ești un bădăran și un om de toată jena…'. Iulia Albu l-a jignit pe iubitul ei, Mike, la America Express, după ce Giulia și Vlad Huidu au câștigat imunitatea

Citește și: Cum arăta Mihaela Tatu în tinerețe, când poza sexy, în fuste scurte și cu buricul la vedere: „Sunt o extrovertă prin excelență'

Rețetă de cartofi prăjiți din mămăligă. Ingrediente

  • 160 grame de porumb,
  • 470 ml apă,
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de cimbru proaspăt,
  • 1 lingură de rozmarin proaspăt,
  • 45 grame parmezan ras,
  • sare după gust,
  • 3 linguri de ulei de măsline.

Pentru sos:

  • 2 căței de usturoi,
  • 3 linguri de unt, topit,
  • 2 linguri de busuioc proaspăt,
  • 1 lingura de oregano proaspăt.

Rețetă de cartofi prăjiți din mămăligă. Mod de preparare

  1. Toarnă apă într-un vas de mărime medie și așteptă să fiarbă. Amestecă făina de porumb, usturoiul tocat, cimbru, rozmarinul, parmezanul ras și asezonează cu sare.
  2. Amestecă până când mămăliga este moale și groasă, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 5 minute.
  3. Tapetează o tavă de 20×20 cm cu hârtie de copt și toarnă mămăliga fiartă peste ea. Întinde compoziția uniform într-un singur strat. Pune la congelator timp de 20 de minute.
  4. Încinge cuptorul la 220 de grade. Scoate cu grijă mămăliga pe un tocător și taie fâșii subțiri asemănătoare cu cartofii prăjiți.
  5. Așează feliile de mămăliga pe tava acoperită cu hârtie de copt, stropește-le cu ulei de măsline și asezonează-le cu sare după gust.
  6. Coace feliile de mămăligă 15 minute, apoi scoate tava din cuptor, întoarce feliile cu grijă, apoi coace-le încă 15-20 de minute sau până devin crocante.
  7. Pregătește sosul: se amestecă ingredientele și se toarnă peste mămăliga coaptă.

FOTO: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton