Rețetă de cartofi umpluți cu carne. Cartoful este cea mai cunoscută legumă la noi și este prezentă în aproape toate felurile de mâncare. De la cartofi prăjiți la tocănița cu cartofi, legumele sunt pe gustul tuturor. Iată cum poți prepara cartoful într-un mod cu totul special.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Dacă te-ai plictisit de mâncărurile clasice cu cartofi, atunci iată o rețetă care cu siguranță te va scoate din rutină. Cartofii umpluți cu carne cu siguranță îți vor încânta papilele gustative.
Ingrediente – Rețetă de cartofi umpluți cu carne
- 200 g carne tocată
- o ceapă mică
- un cățel de usturoi
- o linguriță pastă de ardei
- 3 linguri de cașcaval ras
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Citește și: Rețetă de pandișpan cu vișine.
Citește și: Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză.
Citește și: George Burcea le-a făcut cunoștință celor doua fiice cu iubita lui, Viviana.
Citește și: Anamaria Prodan recunoaște că a auzit tot despre presupusele amante ale lui Reghe:
Mod de preparare – Rețetă de cartofi umpluți cu carne
Pentru început, cartofii se spală foarte bine și se pun la fiert în apă cu sare, potrivit clickpoftabuna.ro. După ce au fiert, se scurg de apă și se lasă la răcit.
Ceapa se toacă mărunt și se călește până se înmoaie. Carnea se amestecă cu usturoiul zdrobit și se adaugă peste ceapă. Se călește până își schimbă culoarea. Se adaugă condimentele, pasta de ardei și se mai lasă pe foc până scade zeama din compoziție.
Se taie partea de sus a unui cartof și se scobește o bună parte din miez, însă coaja trebuie să rămână întreagă. În gaura formată în cartof se introduce carnea.
Cartofii se așează într-o tavă unsă cu puțin ulei, se presară peste ei cașcavalul ras și se bagă la cuptor pentru 15 minute. Preparatul se servește cald.
Sursa foto: clickpoftabuna.ro