Rețetă de cheesecake cu căpșuni

.

Rețetă de cheesecake cu căpșuni. Dacă sunteți amator de deserturi și vreți să vă surprindeți plăcut familia sau prietenii, nu ezitați să încercați rețeta de mai jos. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Aceste desert se prepară extrem de simplu și nu necesită coacere. Dacă nu ați mai încercat cheesecake cu căpșuni până acum, rețeta de mai jos constă în câțiva pași simpli și rapizi.

Citește și: Trei rețete cu ouăle fierte rămase de la Paște: cartofi franțuzești, chiftele la cuptor și ruladă cu spanac

Citește și: Rețete de cocktail pentru Paște

Citește și: Friptură la cuptor, după rețeta lui Horia Moculescu. La ce trucuri apelează în bucătărie: „Secretul meu culinar acesta este, faptul că…’ / EXCLUSIV


Citește și: Rețetă de drob de pui cu ciuperci

Rețetă de cheesecake cu căpșuni – Ingrediente

200 g de biscuiți digestivi

100 g de unt nesărat, topit

600 g de brânză de vaci

200 g de smântână grasă

150 g de zahăr pudră

2 lingurițe de zeamă proaspătă de lămâie

1 linguriță de extract de vanilie

6 g de gelatină granulată

3 linguri de apă fierbinte

400 g de căpșuni proaspete, tăiate în jumătăți sau sferturi

1 legătură mică de mentă proaspătă, frunzele tocate

Rețetă de cheesecake cu căpșuni – Mod de preparare

1. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunțiți biscuiții digestivi, apoi adăugați 100 de grame de unt topit și amestecați bine.

2. Într-o formă cu diametrul de aproximativ 20 cm, se așează biscuții amestecați cu unt și se formează blatul prăjiturii.


3. Ulterior, într-un castron încăpător, se amestecă 600 de grame de brânza de vaci, 200 de grame de smântâna grasă, 150 de grame de zahăr pudră, 2 lingurițe de zeama proaspătă de lămâie și o linguriță de extract de vanilie, potrivit kudika.ro.

4. Într-un alt recipient, se hidratează 6 grame de gelatină cu 3 linguri de apă fierbinte. Compoziția se adaugă peste brânză.

5. Acum, compoziția de brânză se toarnă peste aluat și se nivelează. Lăsați la frigider pentru trei ore sau peste noapte.


6. La final, puneți deasupra prăjiturii căpșunile tăiate și menta. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik