Dacă ești amator de deserturi, îți recomandăm un preparat delicios, foarte popular și ușor de făcut. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu lămâie. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cheesecake-ul este pregătit în multe moduri diferite, de la rețetele clasice la variantele moderne. De-a lungul istoriei, s-au creat sortimente noi și interesante, iar acest desert continuă să fie unul dintre cele mai iubite în bucătăria internațională.
Citește și: Dulceață de ceapă roșie. O rețetă inedită și ușor de preparat
Citește și: Lichior de ouă – cum se face eggnog
Citește și: Rețeta de clătite americane cu nucă de cocos a Biancăi Giurcanu
Rețetă de cheesecake cu lămâie – Ingrediente
400 g brânză de vaci cu 0% grăsime
100 g biscuiți digestivi
75 g zahăr brun
50 g sos de mere fără zahăr
3 ouă
1 lămâie
1 plic de zăhăr vanilat
1 lingură amidon de porumb
Rețetă de cheesecake cu lămâie – Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Zdrobește biscuiții într-un blender, amestecându-i apoi cu sosul de mere și zahărul vanilat.
2. Toarnă acest amestec într-o tavă de tartă unsă cu unt și presează bine cu o lingură pentru a forma blatul. Lasă tava la frigider pentru o scurtă perioadă.
3. Spală și răzuiește lămâia pentru a îndepărta coaja galbenă, apoi stoarce fructul. Separa albușurile de gălbenușuri.
4. Într-un castron, bate spuma gălbenușurile cu zahărul brun, adăugând brânza de vaci, amidonul de porumb, coaja și sucul de lămâie.
5. Bate albușurile spumă și apoi încorporează-le ușor în amestecul de gălbenușuri, folosind o spatulă pentru a amesteca de jos în sus, potrivit beko.ro.
6. Toarnă crema rezultată peste blatul din tavă, netezind bine suprafața, apoi coace timp de 45 de minute la 180°C.
7. După ce tarta capătă o culoare aurie, pune-o la răcit în frigider pentru 12 ore. Poate fi servită cu un piure de fructe de pădure.
Sursa foto: Freepik