Rețetă de chicharron de pui. Acest preparat își are originea în Peru și se servește la mesele festive. Rețeta se gătește fără prea mult efort, în mai puțin de o oră. Dacă v-am stârnit curiozitatea, nu ezitați să încercați recomandarea noastră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de chicharron de pui. Acest preparat este foarte popular în Peru și nu lipsește de la mesele festive. În mod tradițional, rețeta de „chicharron' se prepară din carne de pui, însă poate fi înlocuită și cu pește sau crustacee, în funcție de preferințele fiecăruia.
Citește și: Rețetă de brioșe de post cu stafide
Citește și: Rețetă de omletă de post, fără ouă
Citește și: Rețetă de zacuscă de pește
Citește și: Rețetă de galani di carnevale sau gogoși venețiene
Rețetă de chicharron de pui – Ingrediente
4 pulpe de pui tăiate în 4
1 praf de piper măcinat⠀
1 lingură sos Worcestershire⠀
200 ml suc de lămâie⠀
1 lingură scorţişoară⠀
1 linguriţă sare⠀
50 cl ulei vegetal⠀
Câteva frunze de salată verde
Rețetă de chicharron de pui – Mod de preparare
1. Bucățile de pui se dau printr-un amestec de ardei iute, sos Worcestershire, 4 linguri suc de lămâie, 1 lingură scorțișoară, 1 lingură sare. Lăsați carnea la marinat pentru 15 minute.
2. Într-o tigaie cu ulei încins, se prăjesc bucățile de piept de pui, potrivit romaniatv.net.
3. Într-un caston, se amestecă sucul de lămâie cu scorțișoară și sare.
4. La final, puiul se consumă cu sosul de lămâie și frunzele de salată. Poftă Bună!
Sursa foto: Freepik