Rețetă de chifle suedeze. Chiflele suedeze sau „Kardemummabullar' se prepară extrem de simplu, au un gost delicios și sunt gata în aproximativ o oră. Dacă vrei să-și impresionezi membrii familiei, nu ezita să încerci recomandarea noastră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de chifle suedeze. Kardemummabullar este un desert clasic suedez și se prepară destul de simplu. În general, aceste chifle se savurează în pauzele de cafea și au o textură extrem de pufoasă. Acestea au un gust puternic de cardamon și se bucură de o imensă popularitate în țările nordice.
Citește și: Rețetă de cornulețe cu vișine și nuci
Citește și: Rețetă de cartofi carbonara la cuptor
Citește și: Rețetă de supă de curcan cu găluște
Citește și: Rețetă de clătite cu mere rase în aluat. Un desert gustos și simplu de făcut
Rețetă de chifle suedeze – Ingrediente
Pentru aluat:
– 200 g făină
– 105 g lapte
– 40 g zahăr
– 40 g unt
– 5 g drojdie proaspătă
– 2 g sare
– 2 g cardamom măcinat
Pentru umplutură:
– 35 g unt moale
– 35 g zahăr brun
– 2 g cardamom măcinat
Pentru ornat:
– 1 ou
– 20 g zahăr perlat
Rețetă de chifle suedeze – Mod de preparare
1. Începeți prin a încălzi laptele. Când acesta ajunge la o temperatură ridicată, se adaugă untul și drojdia sfărmată.
2. Într-un bol încăpător, se pun 130 g de făină, apoi se adaugă amestecul realizat în pasul anterior. Ulterior, se adaug făina, zahărul, sarea și cardamomul și se frământă timp de 10 minute. Aluatul se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit pentru aproximativ 90 de minute.
3. După acest timp, aluatul se întinde pe un blat curat, apoi se întinde umplutura pe toată suprafața acestuia, potrivit dcnews.ro.
4. Aluatul se taie în fâșii de aproximativ un centimetru, apoi se rulează în formă de spirală. Chiflele obținute se pun pe o foaie de copt și se ung cu ou și zahăr. Temperatura recomandă de coacere este de 250 de grade Celsius, căldură sus și jos.
Sursa foto: Freepik