Rețetă de chiftele cu susan. Atunci când te-ai plictisit de mâncărurile tradiționale, încearcă să pregătești această rețetă unică de chiftele cu susan. Au un gust extrem de bun, sunt ușor de făcut și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de chiftele cu susan. Chiftelele cu susan sunt o alternativă bună atunci când îți dorești să pregătești ceva unic, special și ieșit din rândul mâncărurilor tradiționale românești. Acestea nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și au un gust extrem de bun! Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a le prepara!
Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!
Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de papricaș de post.Ușor de preparat!
Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi
Rețetă de chiftele cu susan – Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g carne tocată
- 2 linguri pesmet
- 2 ouă
- sare
- piper
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingură semințe de susan
- 1 vârf cuțit ghimbir pudra
- 3 căței usturoi
Pentru tăvălit:
- 2 ouă
- 200 g susan
- ulei pentru prăjit
Rețetă de chiftele cu susan – Mod de preparare
- Se ia un bol în care se amestecă carnea cu 2 ouă, pesmetul, condimentele și usturoiul. Se amestecă bine și se lasă la rece pentru aproximativ 30 de minute.
- . După cele 30 de minute, se umezesc mâinile și se formează chiftele. Acestea se așează pe o suprafață plată pentru a nu se sfărma.
- Separat, într-un bol se bat cele două ouă cu un praf de sare, iar în altul punem susanul.
- Între timp, se lasă pe foc mediu o tigaie plină cu ulei.
- Chiftelele formate se trec prin ou, apoi prin susan și se lasă la prăjit în tigaie timp de 5-6 minute, încât să fie rumenite.
- Acestea se pot consuma alături de legume la cuptor, orez sau cartofi, potrivit SPYNEWS.
Sursă foto: Shutterstock