Rețetă de chiftele cu dovlecei, brânză și mărar. Perfectă pentru un prânz delicios și rapid

 Ifrim Georgiana
.

O rețetă sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru zilele calde de vară. Se prepară foarte repede și este ideală pentru un prânz în familie. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru chiftelele cu dovlecei, brânză și mărar. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Vara este momentul perfect pentru a savura rețete ușoare și răcoritoare, bazate pe legume proaspete. De la salate colorate, pline de vitamine și nutrienți, la supe reci precum gazpacho, aceste preparate sunt ideale pentru zilele călduroase. Pentru o variantă sănătoasă a rețetei de mai jos, poți coace chiftelele în cuptor.

Citește și: Rețetă de tiramisu cu pepene galben. Un desert ideal pentru zilele de vară

Citește și: Rețetă de crullers sau churros franțuzești. Un desert ușor de preparat

Citește și: Rețetă de salată Coleslaw. Gata în doar 20 de minute!

Citește și: Rețetă de prăjitură cu pepene galben. Un desert simplu și răcoritor, ideal pentru zilele de vară

Rețetă de chiftele cu dovlecei, brânză și mărar – Ingrediente

2 dovlecei medii

200 g brânză telemea sau feta

2 ouă

3 linguri de făină

1 legătură de mărar proaspăt

Sare și piper după gust

Ulei pentru prăjit

Rețetă de chiftele cu dovlecei, brânză și mărar – Mod de preparare

1. Spală dovleceii, dă-i pe răzătoarea mare și presară sare peste ei. Lasă-i să stea 10 minute pentru a elimina apa, apoi stoarce-i bine.

2. Bate ouăle într-un bol mare și adaugă brânza fărâmițată (telemea sau feta), dovleceii storși și mărarul tocat. Condimentează cu sare și piper, având grijă la cantitatea de sare, deoarece brânza este deja sărată, potrivit click.ro.

3. Începe să adaugi făină în amestecul de dovlecei și ouă, până când obții o compoziție omogenă și ușor de modelat. Dacă este necesar, mai adaugă puțină făină.

4. Modelează chiftele de mărimea unei nuci și aplatizează-le ușor cu mâinile.

5. Încălzește ulei într-o tigaie adâncă.

6. Prăjește chiftelele în ulei încins până devin aurii și crocante, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

7. Scoate chiftelele pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Sursa foto: Deep AI

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton