Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză. Chiftelele sunt o adevărată delicatesă și ocupă primele locuri în „topul' gurmanzilor. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, sunt și ușor de preparat. Rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză recomandată de noi este un deliciu, iar rezultatul vă va cuceri, cu siguranță, papilele gustative.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză. Când auziți de cuvântul chiftele, cel mai probabil, gândul vă zboară la rețeta clasică, cea făcută de mama acasă. Ei bine, noi vă informăm că există și alte combinații, la fel de gustoase. Puteți încerca rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză și nu trebuie să vă speriați, chiar dacă sunteți la început, pentru că sunt gata imediat.
Chiftelele de dovlecei cu brânză au la bază câteva ingrediente simple și de asemenea, accesibile. Le puteți găsi oriunde, chiar și în cămara dumneavoastră. După ce v-ați asigurat că ați bifat totul de pe listă, puteți începe! Urmați cu atenție pașii de mai jos!
Citește și: Tartă cu dovlecei.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret
Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză
Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză – Ingrediente
dovlecei proaspeți, tineri – 1,5 kg
1 ceapă
usturoi după gust
1 legătură mare pătrunjel
1 legătură mare mărar
2 ouă
brânză 400-500 g – proaspătă, urdă, telemea, caș sau mozzarella
sare
piper
ardei iute măcinat sau boia de ardei
făină sau pesmet pentru modelat
ulei pentru prăjit
Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză – Mod de preparare
1. Spălați mai întâi dovleceii foarte bine. Apoi, trebuie să-i tăiați în formă de cuburi, pentru ca ulterior să-i dați pe răzătoarea mică. Puteți face asta fie cu ajutorul unui robot.
2. După ce ați terminat primul pas, treceți la al doilea. Amestecați dovlecelul ca sare și lăsați totul la scurt vreme de circa 30 de minute.
3. Când observați că apa s-a scurs din dovlecei, adăugați și usturoiul curățat și pisat mărut, ceapa tocată, oul, brânza, ardeiul iute, sarea și piperul. Puneți și verdeața, după ce o tocați mărunt, iar apoi amestecați totul.
4. Mai apoi, rupeți bucăți din compoziția rezultată. Rezultatul se face în formă de biluță, iar apoi trebuie să o treceți prin făină ori pesmet. Puneți-o apoi în uleiul bine încins, în tigaie, potrivit playtech.ro.
5. La final, scoateți chifteluțele cu grijă. Așezați-le pe șervețele, ca să absoarbă uleiul, sau puteți folosi o strecurătoare. Ce spuneți? V-a plăcut rețeta recomandată de noi?
Sursă foto: Pixabay