O rețetă ușor de făcut și delicioasă de te lingi pe degete. Chiftelele cu somon sunt perfecte pentru un prânz cu familia, fiind nu doar gustoase, ci și sănătoase. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI
Somonul este o sursă excelentă de proteine și acizi grași omega-3, care ajută la menținerea sănătății inimii și a creierului. Poți servi acest preparat delicios alături de o salată proaspătă sau o garnitură de legume la abur.
Citește și: Reţetă de pui cu curry a lui chef Sorin Bontea: „Parfumat, aromat, dar foarte gustos'
Citește și: Rețetă de ciorbă grecească de purcel
Citește și: Rețetă de clătite de ovăz cu somon și brânză de vaci
Citește și: Rețetă de zacuscă cu morcovi, vinete și ardei copți
Rețetă de chiftele cu somon și cartof dulce – Ingrediente
Un cartof dulce
Somon
3-4 linguri de quinoa gătită
O lingură de făină de ovăz
Două ouă
Rețetă de chiftele cu somon și cartof dulce – Mod de preparare
1. Fierbe cartoful dulce până devine moale și poți să-l străpungi cu furculița.
2. Scoate cartoful din apă, lasă-l să se răcească puțin, apoi pasează-l într-un bol, lăsând câteva bucăți mai mari pentru textură.
3. Adaugă somonul gătit, tăiat mărunt, și amestecă bine cu piureul de cartof, potrivit ea.md.
4. Pune în amestec quinoa gătită.
5. Incorporează făina de ovăz și ouăle bătute, amestecând până obții o compoziție uniformă.
6. Formează chifteluțe de dimensiuni egale.
7. Într-o tigaie cu ulei încins, gătește chifteluțele pe ambele părți până devin aurii și crocante.
Sursa foto: Vecteezy