Rețetă de chifteluțe de dovlecei cu ton și brânză. Este un preparat gustos, perfect pentru acest sezon și care cu siguranță va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care este modul de preparare, dar și de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare delicioasă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Chifteluțele de dovlecei cu ton și brânză sunt delicioase și perfecte pentru acest sezon. Este o rețetă gustoasă și ușor de preparat, numai bună pentru o masă rapidă sau un aperitiv savuros.
Rețetă de chifteluțe de dovlecei cu ton și brânză. Ingrediente
-2 dovlecei medii
-o conservă de ton în suc propriu (aproximativ 150 g scurs)
-100 g de brânză feta, telemea sau cașcaval ras
-1 ou
-3 linguri de pesmet
-2 căței de usturoi zdrobiți
-1/2 legătură de pătrunjel tocat
-sare
-piper
-opțional: o linguriță oregano sau busuioc
-ulei pentru prăjit (în cazul în care alegi varianta prăjită)
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/02/001-cover-134.jpg)
Citește și: Rețeta de somon teriyaki a lui chef Horia Manea. Delicios și gata într-un timp record
Citește și: Cum pregătești o rețetă de tiramisu care nu îngrașă
Rețetă de chifteluțe de dovlecei cu ton și brânză. Mod de preparare
Spală și rade dovleceii pe răzătoarea mare. Presară puțină sare peste ei și lasă-i aproximativ 10-15 minute să elimine apa, apoi stoarce-i bine într-un prosop curat sau cu mâinile.
Într-un bol mare, pune dovleceii storși, tonul bine scurs și mărunțit, brânza sfărâmată sau rasă, oul, usturoiul, pătrunjelul și condimentele. Adaugă pesmetul și amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Dacă este prea moale, mai adaugă puțin pesmet.
Modelează chifteluțe rotunde și turtite cu mâinile ușor umede. Poți alege următoarele variante pentru gătirea chifteluțelor:
-să le prăjești. Încălzește ulei într-o tigaie și prăjește chifteluțele pe ambele părți până devin aurii. Scoate-le pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
-să le coci. Așază chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu puțin ulei și coace-le în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
Chifteluțele de dovlecei cu ton și brânză sunt gata de servit. Se servesc calde sau reci, alături de o salată proaspătă, un sos de iaurt cu usturoi sau o garnitură la alegere. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik