Rețetă de chili cu fasole neagră și cartofi dulci. Chili este un fel de mâncare originar din Texas, Statele Unite ale Americii. Acesta constă în general din carne tocată, însă noi vă propunem o rețetă de post sau vegană absolut delicioasă ce poate fi servită ca garnitură, sau ca fel principal, atât la prânz cât și la cină. Iată cum poți prepara rețeta de chili cu fasole neagră și cartofi dulci.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Chili de post cu fasole neagră și cartofi dulci este un fel de mâncare foarte nutritiv, bogat în fibre, dar și în proteine vegetale. Rețeta de chili pe care v-o propunem este un fel de mâncare bogat și picant, care poate fi servit simplu sau alături de alte garnituri din carne. Chili este popular în special în Statele Unite, unde este adesea asociat cu cultura Tex-Mex și este consumat în diferite ocazii, cum ar fi evenimentele sportive sau competițiile culinare. Iată rețeta de chili vegan, recomandată de Unica.
Citește și:Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie
Citește și:Rețetă de înghețată cu lapte condensat
Citește și:Rețetă de supă cremă de creveți
Citește și:Rețetă de tartă cu banane la tigaie
Rețetă de chili cu fasole neagră și cartofi dulci. Ingrediente
- 1 cartof dulce mare
- 2 căței de usturoi tocați
- 1 ceapă mare tocată
- 150 ml sos de roșii
- 250 g fasole neagră boabe (conservă)
- 200 g roșii coapte
- 150 g boabe de porumb (conservă)
- 2 morcovi tocați
- 1 și 1/2 linguriță pudră de chili
- 1 și 1/2 linguriță chimion
- sare și piper după gust
Rețetă de chili cu fasole neagră și cartofi dulci. Mod de preparare
- Într-o cratiță care nu lipește, încinge uleiul, pune ceapa la călit 5-7 minute până se înmoaie ușor.
- Adaugă cartoful dulce (tăiat cubulețe), porumbul, fasolea usturoiul, roșiile și condimentele.
- Amestecă ușor și lasă, semi acoperit, la făcut timp de 20-25 de minute.
FOTO: Pexels