Rețetă de chipsuri din dovlecei cu parmezan

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de chipsuri din dovlecei cu parmezan. Dacă aveți poftă de chispuri, dar ați dori o alternativă mai sănătoasă, dar care să păstreze gustul și savoarea unei „plăceri culinare vinovate”, trebuie să încercați rețeta de chipsuri din dovlecei cu parmezan. Dovleceii sunt legume cu puține calorii, față de cartofi, iar rețeta noastră implică utilizarea uleiului de măsline, dar și a parmezanului, care oferă un gust special meditaranean rețetei clasice de chipsuri.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de chipsuri din dovlecei cu parmezan. Chipsurile reprezintă una dintre gustările preferate pentru mulți, de aceea vă propunem o rețetă de chipsuri din dovlecei cu parmezan, potrivit Unica. Pentru această rețetă aveți nevoie de doar câteva ingrediente, necesitând puțin timp pentru preparare. Dovleceii sunt legume hrănitoare, cu puține calorii, de aceea această rețetă de chipsuri nu este atât de nocivă pentru siluetă, precum cea tradițională, din cartofi.

Citește și:Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie

Citește și:Rețetă de înghețată cu lapte condensat

Citește și:Rețetă de supă cremă de creveți

Citește și:Rețetă de tartă cu banane la tigaie

Rețetă de chipsuri de dovlecei cu parmezan. Ingrediente

  • 1/2 ceasca faina
  •  2 dovlecei taiati felii
  •  1/2 ceasca parmezan ras
  •  1 ceasca panko sau pesmet
  •  1/2 ceasca ulei de masline
  •  2 oua mari

Rețetă de chipsuri de dovlecei cu parmezan. Mod de preparare

  1. Încinge ulei de măsline într-o tigaie pe foc mediu.
  2. Într-un castron mare, combină pesmet (sau amestec Panko) cu parmezanul ras.
  3. Taie felii de dovlecel de 1 cm grosime și tăvălește succesiv prin: făină, ou bătut, apoi amestec de panko/pesmet și parmezan. Presează bine în ultima etapă, astfel încât crusta să se lipească bine de dovlecel.
  4. Prăjește feliile de dovlecel circa 1 minut pe fiecare parte, până devin aurii și lasă la scurs pe un șervețel de hârtie. Servește chipsurile de dovlecel cu parmezan imediat, eventual alături de un sos de iaurt cu usturoi sau mentă.

FOTO: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton