Rețetă de Chop Suey. Această rețetă se prepară foarte simplu, este absolut delicioasă și este gata în numai 20 de minute. Dacă sunteți adepții mâncării chinezești, nu ezitați să încercați rețeta recomandată de noi. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de Chop Suey. Acest preparat reprezintă o tocăniță de de pui cu legume în stil chinezesc, iar rețeta a fost adusă în SUA de emigranții chinezi pe la începutul secolului XX. Numele preparatului înseamnă „rupt în mai multe bucățele’, căci farfuria este un amestec colorat de legume, carne, semințe de susan și sos de soia.
Citește și: Rețetă de chifle suedeze sau Kardemummabullar
Citește și: Cea mai delicioasă rețetă de omletă pentru micul dejun. Nu trebuie să adaugi lapte
Citește și: Rețetă de tocană de năut cu legume
Citește și: Rețetă de pâine de casă. Aveți nevoie de trei ingrediente
Rețetă de Chop Suey – Ingrediente
400 g pulpe de pui dezosate
jumătate de dovlecel
1 morcov
2 linguri germeni de fasole
1 ceapă medie
1 fir țelină apio
50 ml sos de soia
2 linguri zahăr
o bucățică ghimbir proaspăt
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
3 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingură ulei de susan
50 ml supă de pui
50 g ciuperci asortate
semințe de susan (opțional)
sare
piper
Rețetă de Chop Suey – Mod de preparare
1. Începeți cu pulpele de pui. Acestea se taie în bucăți mari și se lasă la marinat într-un amestec de sos de soia și zahăr pentru aproximativ 30 de minute.
2. În aceeași manieră, se taie și ardeii, dovlecelul și morcovul. Într-o tigaie wok, se adaugă ulei de susan și de floarea soarelui și se prăjesc pulpele de pui, potrivit retete.unica.ro.
3. Carnea se scoate din tigaie, apoi se pun la prăjit usturoiul și toate legumele. După ce s-au călit, se adaugă puiul rumenit, sosul de soia și mugurii de fasole.
4. La final, se pun în tigaie ciupercile și supa de pui și se lasă la fiert pentru aproximativ un minut. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik