Rețetă de ciocolată cu avocado și banane, perfectă și pentru copii, dar și pentru persoanele care țin dietă. Este, probabil, cea mai simplă cremă de ciocolată vegană pe care o puteți pregăti rapid din ingrediente simple, naturale!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Gordon Ramsay, una dintre figurile celebre ale bucătăriei internaționale, a promovat desertul de ciocolată cu avocado și cacao, însă rețeta poate fi personalizată după bunul plac. Nu există o rețetă strictă, puteți adăuga cantități mai mari sau mai mici dintr-un anumit ingredient, în funcție de preferințe.
Rețetă de ciocolată cu avocado și banane
Ingrediente:
- 1 banană (sau două, dacă vreți o cantitate mai mare)
- 2 avocado (sau trei, dacă sunt micuțe sau vreți mai multă ciocolată)
- câteva curmale medjool care au gust de caramel (dacă sunt foarte uscate, este indicat să fie hidratate în apă cu o seară înainte)
- 2 sau 3 linguri de cacao (sau carob)
- 1 lingură unt de migdale/ arahide
- 1 lingură sirop de agave, de miere sau alt îndulcitor lichid (opțional)
- esență de vanilie (opțional)
Citește și: Cum pregătești o rețetă de tiramisu care nu îngrașă
Citește și: Rețeta de plăcintă cu telemea, brânză și smântână a lui Sorin Bontea
Citește și: Rețetă de plăcintă cu fasole, un preparat englezesc savuros
Citește și: Cum prepară Cornelia Rednic cele mai delicioase gogoși
Citește și: Rețetă de Maruxas de nata. Biscuiți din patru ingrediente, tradiționali din Spania
Citește și: Cum prepari prăjitura Almondy de la Ikea. Un deliciu cu glazură de ciocolată, cremă de caramel și migdale
Cum se prepară ciocolata din avocado, cacao și banane
Adaugăm într-un blender banana, avocado și untul de migdale/arahide și mixăm pănă când obținem o pastă fină.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/02/c1-001-cover-6-183.jpg)
Adăugăm curmalele și cacao și mixăm până obținem o consistență fină a cremei de ciocolată. Dacă avem nevoie de o cremă mai dulce, putem adăuga miere, sirop de agave sau alt îndulcitor.
La final putem decora cu zmeură, căpșuni sau fructe de pădure pentru un contract delicios între dulce și acrișor. Totodată, această cremă se poate congela și se transformă într-o înghețată sănătoasă.