Rețetă de ciocolată cu vată de zahăr. Desertul a devenit viral pe platforma de socializare TikTok. După ciocolata Dubai, acum acest tip de ciocolată face furori în mediul online. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
O combinație surprinzătoare de ciocolată, vată de zahăr turcească și cremă de cocos face senzație pe platforma de socializare TikTok. Rețeta, cunoscută sub numele de Angel Hair Ciocolata, a atras milioane de vizualizări datorită texturii sale unice și a gustului irezistibil. Cum să preparați acest desert spectaculos chiar la voi acasă.
Rețetă de ciocolată cu vată de zahăr. Ingrediente
Ingrediente pentru ciocolată:
-600 g de ciocolată albă sau neagră
-cremă de cocos, după gust
-zmeură liofilizată
Ingrediente pentru vata de zahăr:
-200 g de zahăr
-50 ml de apă
-opțional: o linguriță de sirop de porumb
-opțional: aromă sau colorant alimentar
Citește și: Rețetă de sfogliatella – desertul italian cu foietaj crocant și umplutură de ricotta și portocală
Citește și: Cum se prepară desertul brazilian Bala Baiana, viral pe Tik Tok
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/001-cover-14.jpg)
Rețetă de ciocolată cu vată de zahăr. Mod de preparare
Zdrobiți zmeura liofilizată și amestecați-o în ciocolata topită. Turnați un strat subțire de amestec într-o formă de silicon (dimensiuni recomandate: 215,5 x 218,5 cm), ridicând marginile, apoi puneți forma la congelator.
Într-o cratiță, amestecați zahărul, apa și siropul de porumb, apoi fierbeți la foc mediu până când ajunge la temperatura de 150 de grade Celsius. Dacă nu aveți un aparat special pentru vată de zahăr, puteți folosi o furculiță sau un tel cu fire subțiri. Înmuiați ustensila în siropul fierbinte și mișcați-o rapid peste o suprafață curată, astfel încât să formați fire subțiri de zahăr. Adunați firele și modelați-le sub forma unui cuib.
După ce s-a întărit foarte bine ciocolata, adăugați vata de zahăr și întindeți un strat de cremă de cocos încălzită ușor pentru a se întinde mai bine. Turnați restul de ciocolată peste umplutură, nivelați și lăsați desertul la frigider sau congelator până se întărește complet. După ce s-a întărit, ciocolata va fi gata de servit.
Sursa foto: TikTok