Rețetă de ciorbă de dovlecei. Cum se pregătește această mâncare din Ardeal

 Matei Bianca
.

Rețetă de ciorbă de dovlecei. Noi îți vom explica pas cu pas cum se pregătește această mâncare delicioasă din Ardeal. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat gustos de vară, dar și care este modul de preparare! Noi îți urăm de pe acum poftă bună și spor la gătit!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Este vară, iar dacă vrei să te bucuri de un preparat gustos, atunci gătește ciorba de dovlecei. Pentru această mâncare nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu.

Citește și: Rețetă de zacuscă sârbească din ardei copți. Cum se prepară ajvar

Citește și: Rețeta de dulceață de gutui cu nuci a Annei Lesko. Desert ușor de făcut

Citește și: Rețetă de banana split

Citește și: Rețeta de creveți în unt a Laurei Cosoi. Secretul actriței pentru un preparat delicios, ca la restaurant

Ingrediente pentru ciorba de dovlecei

-2 sau 3 dovlecei medii

-o ceapă mare

-2 morcovi

-un ardei gras roșu

-o rădăcină de pătrunjel

-1/2 țelină mică

-3 sau 4 roșii, fie o conservă de roșii tăiate cuburi

-200 ml de smântână

-un ou

-2 sau 3 căței de usturoi

-o legătură de mărar proaspăt

-o legătură de pătrunjel proaspăt

-2 linguri de ulei

-sare

-piper

-2 l de apă sau supă de legume

Modul de preparare pentru ciorba de dovlecei

Spălați bine legumele și curățați-le. Mărunțiți ceapa, dați morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel pe răzătoarea mare, iar ardeiul gras și dovleceii tăiați-i în cubulețe mici. Dacă folosiți roșii proaspete, decojiți-le și tăiați-le și pe acestea în cuburi.

Într-o cratiță mare, încălziți uleiul la foc mediu. Adăugați ceapa și sotați-o până devine translucidă. Adăugați morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel și ardeiul gras și continuați să le căliți timp de 5-7 minute, amestecând ocazional. Turnați apă sau supă de legume peste legumele călite și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați dovleceii și roșiile și lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt bine gătite.

Într-un bol separat, amestecați smântâna cu oul până se omogenizează, apoi încorporați treptat câteva polonice de ciorbă fierbinte, amestecând constant pentru a preveni formarea de cocoloașe. Adăugați acest amestec de smântână și ou în oala cu ciorbă, amestecând continuu. Puneți usturoiul zdrobit și mai lăsați ciorba să fiarbă câteva minute. Potriviți gustul cu sare și piper.

La final, stingeți focul și adăugați mărarul și pătrunjelul tocate mărunt. Lăsați ciorba să se răcorească puțin înainte de a o servi.

Sursa foto: captură foto – YouTube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton