Rețetă de ciorbă de dovlecei țărănească. Ciorbele sunt cea mai bună variantă vara, atunci când vorbim despre mâncare. Sunt ușoare, gustoase și vă potolesc imediat foamea. Dacă nu mai aveți idei, rețeta de ciorbă de dovlecei țărănească vă vine în ajutor!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de dovlecei țărănească. Dovleceii sunt foarte bogați în vitamine ce ajută la întărirea sistemului imunitar. Pot fi consumați sub diferite forme, chiar și în ciorbe. Rețeta de ciorbă de dovlecei țărănească propusă de noi este mâncarea perfectă pentru anotimpul de vară, pentru că este foarte bună și rece și nu își pierde din gust. Iată cu ce ingrediente o puteți face!
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret
Citește și: Rețetă rapidă de maioneză.E gata în doar 3 minute
Citește și: Rețetă de gem de vișine.Simplă și savuroasă
Citește și: Rețetă de brioșe cu dovlecei.Un aperitiv savuros
Rețetă de ciorbă de dovlecei țărănească – Ingrediente
2 dovlecei de mărime medie
2 cepe
1 morcov mare
1 păstârnac
1 ardei roșu
2 roșii mari, bine coapte
8-10 caise verzi
sare și piper, după gust
pătrunjel, mărar și leuștean
2 linguri de ulei
borș
Rețetă de ciorbă de dovlecei țărănească – Mod de preparare
1. Mai întâi, trebuie să curățați ceapa, morcovul și păstârnacul, iar apoi să le tăiați pe toate cubulețe. Acestea sunt puse apoi în uleiul încins, la călit, dar nu foarte mult. Pe deasupra, puneți puțină sare și roșiile curățate și tocate și ele la rândul lor mărunt. Amestecați cu grijă.
2. Adăugați apoi 2 l de apă fiartă. Lăsați totul la fiert pentru 2 sau trei minute, apoi puteți pune și dovleceii, după ce i-ați curățat și tăiat cuburi. Procedați la fel și cu ardeiul.
3. Într-o altă oală puneți caisele vierzi la fiert în apă, fără sâmburi. Folosiți-le în cazul în care vreți să acriți ciorba în mod natural, dacă nu, folosiți borșul. Adăugați apoi puțină sară și lăsați totul la fiert până se pătrund bine. Ulterior, trebuie să le treceți prin sită și puneți-le după aceea în vasul cu ciorba de dovlecel țărănească.
4. Pentru un plus de savoare, nu uitați de sare și piper. După ce le-ați pus, mai lăsați să fiarbă preț de 10 minute, potrivit a1.ro.
5. În timp ce ciorba fierbe, adăugați mărarul și leușteanul, ambele tocate mărunt. Abia după ce stingeți focul puteți pune și pătrunjelul verde, și el tocat. Poftă bună să aveți!
Sursă foto: Pixabay